Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Fantasy HNLVijesti

HNL Fantasy: Obrana je najbolji napad

Utakmicom između Slaven Belupa i Gorice započinje 15. kolo Supersport HNL-a. S dolaskom hladnijih vremenskih uvjeta pao je i broj golova stoga je najbolji način za igrati posljednjih nekoliko kola prije duge zimske stanke s pet obrambenih igrača.

Ponajviše se ističu obrambeni igrači Hajduka i Gorice. Hajduk je u prvih 14 kola primio samo osam pogodaka te im uz to slijedi “lakši” dio rasporeda. Stoga je za očekivati kako će biti popriličan broj clean sheetova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozljedom Darija Melnjaka teško je reći tko bi od obrambenih igrača Hajduka mogao imati i napadački utjecaj. Ismaël Diallo i Fahd Moufi se nameću kao logične opcije, ali stoperski par Zvonimir Šarlija i Filip Uremović također nisu loš pick.

U obrani Gorice istaknuti odabir je Dino Štiglec. Lijevi bek se nametnuo kao jedan od najboljih bekova lige te se uz odličnu igru u obrani, često priključuje napadu što ga je učinilo jednim od igrača s najviše bodova ove sezone. Gorici također sada slijedi lakši raspored te bi obrana mogla donijeti dosta bodova.

Kako se pomičemo od obrane prema napadu, tako se smanjuju očite opcije. Kao jeftin odabir u veznom redu mladi Hajdukov veznjak Rokas Pukštas je vrlo dobra opcija. Amerikanac se stalno ubacuje iz drugog plana te je ogromna prijetnja za gol suparnika.

U samom vrhu napada očita opcija je Marko Livaja koji se protiv Osijeka ponovno činio kao igrač koji je zasluženo dvije sezone u nizu najbolji igrač lige.

Uz njega je Ramón Mierez vrlo dobra opcija za iduće kolo. Osijek će tražiti izlazak iz krize nakon dva uzastopna poraza te bi Lokomotiva na Opus Areni mogla biti idealan protivnik za upravo to.

Što se tiče igrača Rijeke i Dinama, teško je ikoga preporučiti uoči velikog derbija. Rijeka je prepuna napadačkog potencijala i teško je procijeniti tko će ovoga puta zablistati. Dinamo je pak, u velikoj krizi pa je teško predviđati tko će uopće započeti susret na Rujevici.

Komentari

Povezano