Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Fantasy HNLVijesti

Kako preživjeti odgode utakmica u HNL Fantasyju?

Sutra počinje 4. kolo HNL-a u kojem će se odigrati samo tri utakmice. Osim što navijači Dinama, Lokomotive, Rijeke i Gorice neće moći pratiti svoje omiljene klubove, glavobolju imaju i igrači HNL Fantasyja koji će morati složiti svoje momčadi bez veoma popularnih igrača kao što su Luka Ivanušec, Franjo Ivanović, Luka Stojković…

Ako nemate minimalno 9 ili 10 igrača koji će sigurno igrati od prve minute u ovom kolu, postoje dva načina na koja možete riješiti taj problem. Prvi je da iskoristite „free hit“ koji vam omogućuje da promijenite vašu momčad na samo jedno kolo. Na primjer, ako imate tri igrača Rijeke koje bi voljeli imati u idućem kolu ali su vam u ovom kolu beskorisni jer nemaju utakmicu, korištenjem „free hita“ izaberete privremenu momčad za 4. kolo te idući vikend ponovno imate svoje igrače Rijeke u svojoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji igrači za „free hit“ ovaj tjedan te najbolji kandidati za kapetansku traku su Marko Livaja (13.0 M) iz Hajduka te Fran Brodić (6.6 M) iz Varaždina. Hajduk po kladionicama ovo kolo ima daleko najveće šanse da će ostvariti pobjedu te je najbolji igrač Hajduka očigledan izbor za kapetana. Livaja je prošle sezone u ligi upisao 19 golova i 13 asistencija te se očekuje da će svoj konto golova i asistencija podebljati protiv Slaven Belupa koji je u prva tri kola primio čak 10 pogodaka.

Varaždin ovo kolo dočekuje Rudeš koji ima najgoru obranu u ligi. Stoga je Fran Brodić, koji je trenutno uz Miju Caktaša najbolji strijelac lige s 4 pogotka, očigledan izbor za do kapetana vaše momčadi ovo kolo. Već spomenuti Caktaš (8.6 M) je također dobar odabir za ovo kolo. Najbolji strijelac Osijeka ovaj vikend igra u gostima protiv Istre koja se nalazi u velikim problemima te je prošlo kolo primila 6 pogodaka od Rijeke. Uz Caktaša je u veznom redu odličan odabir i Varaždinov Dimitar Mitrovski (4.5 M) koji je dvije utakmice u nizu postigao pogodak.

Summa summarum, idealno bi bilo da vaša prva postava na „free hitu“ ima po tri igrača Hajduka, Osijeka i Varaždina. Naš prijedlog prve postave za „free hit“ glasi: Ivan Lučić (5.5 M)- Dario Melnjak (6.5 M), Jorgo Pellumbi (5.0 M), Styopa Mkrtchyan (5.0 M), Oleksandr Drambayev (5.0 M)- Mijo Caktaš (8.6 M), Dimitar Mitrovski (4.5 M), Ante Crnac (6.0 M)– Ante Erceg (7.5 M), Marko Livaja (13.0 M), Fran Brodić (6.6 M).

Drugi način da riješite problem odgode utakmice je da iskoristite svoj „wildcard“. Wildcard vam omogućuje da trajno promijenite cijelu svoju ekipu bez da izgubite bodove za transfere. Na wildcardu odaberite minimalno 11 igrača koji će sigurno igrati u ovome kolu te na klupi možete staviti igrače koji propuštaju ovo kolo te bi vam mogli biti od koristi u budućnosti. Većina će na klupu staviti igrače Rijeke i Dinama kako bi ih koristili kasnije. Međutim, Dinamo neće igrati protiv Varaždina u idućem kolu te postoji mogućnost da se susret između Dinama i Rijeke u 6. kolu također odgodi. Stoga bi bilo pametno imati maksimalno tri igrača koji igraju u Rijeci ili Dinamu kako bi mogli u budućnosti imati prvu postavu koja će sigurno igrati.

Također bi na wildcardu trebali imati 15 igrača koji su sigurno u startnoj postavi svojih klubova jer je širina vašeg fantasy rostera bitnija neko ikad prije. Kao odličan igrač rotacije u Fantasyju se nameće Antun Marković (4.0 M). Vratar Slaven Belupa je daleko najjeftiniji golman u igri koji redovito brani za svoju momčad.

Ako možete složiti respektabilnu momčad za ovo kolo bez free hita i wildcarda, sačuvajte te čipove za nastavak sezone kada ćemo imati kola u kojima će određeni klubovi odigrati dvije utakmice u istom kolu (takozvana „dupla kola“). S ovim čipovima moći će te maksimizirati broj igrača u svojoj momčadi koji igraju dva puta u jednom kolu.

Komentari

Povezano