Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Fantasy HNL

Koga dovesti umjesto igrača Hajduka i Osijeka?

Treće kolo Supersport HNL-a za Fantasy igrače donosi prvi blank tjedan. Točnije, na zahtjev Osijeka utakmica između njih i Hajduka je odgođena. To znači kako igrači jedine dvije momčadi sa šest bodova iz prva dva kola u trećem kolu nemaju utakmicu. Što nas dovodi do pitanja, koga dovesti umjesto njih?

Koga umjesto Livaje?

Marko Livaja kao uvjerljivo najbolji igrač HNL-a posljednje dvije sezone neizostavan je dio većine Fantasy ekipa. Ipak, sada kada nema utakmicu ne isplati se u timu imati igrača od 13 milijuna koji sjedi na klupi. Upravo zato treba mu pronaći adekvatnu zamjenu.

Kao prvo ime nameće se Bruno Petković koji s Dinamom ima domaću utakmicu s Goricom. Ipak, s obzirom da je u uzvratnoj utakmici protiv Astane krenuo od prve minute, a nakon Gorice Dinamo putuje u Grčku, ostaje pitanje koliko će Petković dobiti minuta.

Jedna od opcija definitivno je Arber Hoxha. Protiv Varaždina je pokazao koliko je opasan, a slijedi mu utakmica s Rudešom koji je u prva dva kola primio osam golova. Za otprilike istu cijenu dostupan je Fran Brodić koji bi trebao imati dosta prostora protiv u prva dva kola neuvjerljive obrane Lokomotive.

Rulet Dinamovih veznjaka

S obzirom na dobar raspored Osijeka u prva dva kola jako velik broj timova imao je minimalno jednog od dueta Kristijan Lovrić i Mijo Caktaš. Sada za njih treba pronaći adekvatne zamjene, a kao logičan izbor nameću se Dinamovi veznjaci koji sa sobom nose jedan problem.

Slično kao kod Petkovića, problem s veznjacima je Dinama količina minuta koju će dobiti protiv Gorice. S obzirom da u Kazahstan nisu putovali Marko Bulat i Takuro Kaneko za očekivati je kako su oni sigurni starteri u subotu. Što se Luke Ivanušeca i Martina Baturine njihova minutaža ostaje upitna, ali za pretpostaviti je kako će sigurno jedan od te dvojice započeti od prve minute.

Lokomotivin Luka Stojković u petak otvara kolo protiv Varaždina te bi mogao poslužiti kao jeftina opcija. Rijeka igra kod kuće sa Istrom pa se Niko Janković, Toni Fruk i Naïs Djouahra čine kao opcije koje bi mogle imati dosta bodova protiv propusne Istrine obrane.

Za kraj, Benedik Mioč iz Slaven Belupa izvodi sve prekide protiv Rudeša koji je pokazao velike probleme u branjenju istih, dok bi u suparničkoj ekipi probleme mogao raditi Aleksa Latković koji je s dvije asistencije protiv Osijeka pokazao koliko može biti opasan.

Kako do clean sheeta?

U ovome kolu teško je procijeniti tko ima najviše šanse za ostati bez lopte u svojoj mreži. Naravno, očiti pick je Dinamo kod kojega je teško predvidjeti tko će točno zaigrati u subotu. Kao sigurna opcija čini se Josip Šutalo kojeg trener Igor Bišćan zasad najmanje rotira. Ne treba zanemariti ni Sadegha Moharramija koji je najjeftinija opcija Dinamove obrane.

U Riječkoj obrani najbolja opcija je Danilo Veiga koji pruža najviše napadačkog potencijala. Uz to, Nediljko Labrović bi u ovom tjednu trebao biti jako dobra opcija za golmana koji bi uz clean sheet mogao dobiti i dodatne bodove zbog obrana.

Od ostalih ekipa treba pokušati s Ivanom Miličevićem koji upućuje jako puno ubačaja u kazneni prostor čime je potencijal za asistencije velik. Također, Antonio Bosec bi protiv Rudeša mogao naplatiti silne ubačaje u kazneni prostor kojih je protiv Varaždina imao čak šest.

Za kraj, ako imate tri ili četiri igrača iz Osijeka i Hajduka ne morate ih sve prodavati. Pokušajte s jednim ili dva transfera složiti ekipu od 11 igrača koji mogu odraditi kolo kako idući tjedan opet ne biste morali raditi puno transfera. Wildcard i free hit čuvajte što dulje jer će vam kasnije biti potrebniji. Sretno u idućem kolu.

Komentari