Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
IntervjuVijesti

Goran Ivanišević za Ofenzivu: “Moja najteža ozljeda je bila ozljeda mozga”

U sklopu promocije Technogyma na Plava Laguna Croatia Openu u Umagu dobili smo priliku porazgovarati s legendarnim Goranom Ivaniševićem. On nam je u kratkom razgovoru otkrio koliko se tenis promijenio u svim aspektima od vremena kada je on bio igrač te još mnogo toga.

Ono što se najviše promijenilo kroz godine je metodologija treninga u kojoj sada ima puno više analitike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja uvijek kažem da je tehnologija puno donijela, ali neke stvari su uvijek iste. Forehand je i dalje jednak kao kada sam ja igrao. Tehnologija stvarno puno pomaže, no ono što je potrebno za uspjeti na vrhunskoj razini je ostalo isto.”

Goran Ivanišević

Unatoč tome, analitika u tenisu je uvelike doprinijela njegovom napretku.

“Pa da, prije si za vidjeti što je bilo krivo tijekom nekog meča trebao puno više truda. Sada se i tijekom treninga možeš snimati mobitelom i vidjeti što ne valja s nekim udarcem. Ali još jednom kažem, uz svu tehnologiju ja i dalje vjerujem da se većina toga dobiva na isti način kao kada sam ja bio igrač.”

Goran Ivanišević

Prevencija ozljeda i medicina u sportu je još jedan aspekt koji je strašno napredovao u posljednjih nekoliko godina.

“Meni je uvijek najgora bila ozljeda mozga, ha-ha. Sigurno da sam imao ovu medicinu dok sam igrao da bi mi karijera trajala koju godinu dulje. Uz sve što se tiče fizičke pripreme, sigurno da je mentalna snaga ključna. Da sam kraj sebe imao psihologa sigurno bi se neke stvari drugačije odvijale. To je jedina stvar koju bih promijenio oko svoje karijere.”

Goran Ivanišević
Foto: Kristijan Kremenjaš

Vrhunski tenisači, a i sportaši općenito više nemaju odmora. Čak i kada su na odmoru, moraju trenirati kako bi održali kondicijsku razinu.

“Ja to volim zvati aktivni odmor. Ne smije si niti jedan sportaš dopustiti da tjedan dana leži kod kuće i ništa ne radi. Takav potez bi bio nenadoknadiv. Uvijek se mora raditi na spremi jer je ona najbitniji dio.”

Goran Ivanišević

Kao i uvijek, Ivanišević je bio zanimljiv sugovornik, a publika koja se zatekla na teniskom turniru u Umagu nije požalila što je poslušala što legendarni tenisač ima za reći.

Komentari

Povezano