Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Komentar

Cristiano Ronaldo i Leo Messi na novim prekretnicama

Jučerašnji dan obilježile su i dvije vijesti vezane za nogometaše koji su obilježili posljednjih 15 i više godina svjetskog nogometa, neviđenom dominacijom na osobnom i momčadskom planu, kao i nevjerojatnom količinom osvojenih individualnih, klupskih i reprezentativnih odličja.

Dakako, riječ je o Cristianu Ronaldu i Leu Messiju, čiji zenit je ipak prošao, a karijere su obojica pokušali revitalizirati svaki na svoj način: Cristiano odlaskom u Saudijsku Arabiju, a Messi odlaskom u PSG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, čini se kako će na kraju sezone obojica ili barem jedan promijeniti svoje destinacije.

Krenimo od Cristiana Ronalda koji s Al-Nassrom ima 3 boda manje i utakmicu više od vodećeg Al-Ittihada 5 kola prije kraja prvenstva. Iako je u 12 utakmica nakon transfera postigao isto toliko pogodaka čime se svrstao na 4. mjesto najboljih strijelaca lige te nadodao 2 asistencije, a ujedno je i najbolje ocijenjeni igrač lige s prosječnih 7,63, novinske stupce pune uglavnom Cristianove nervozne reakcije prema publici i suigračima koje se nerijetko izvlače iz konteksta, imajući u cilju stvoriti čim kontroverzniju situaciju. No, s druge strane, dakako da je igrač daleko od svojih najboljih izdanja na koja nas je navikao tokom posljednjeg nogometnog razdoblja, što i ne čudi već pokazuje da je i on samo – čovjek.

Odlazak u Saudijsku Arabiju bio je na neki način priznanje da se na najvišoj razini ne može nositi s najvišom razinom nogometa u Europi ili bar da ne može pristati na epizodnu ulogu koju bi mu vjerojatno nametnula većina trenera ekipi koje se bore za naslove ili u europskim natjecanjima.

Sjajni financijski uvjeti i ugovor od 200.000.000 € godišnje u sklopu promidžbene kampanje Saudijske Arabije koja će tokom idućih 2 godine i 6 mjeseci zasigurno uložiti još više truda i novaca ne bi li osigurala domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2030. godine i nastavila “prati” svoj imidž, privukli su Cristiana. Prema očekivanjima, na njemu ne bi trebalo stati, iako se zadnjih dana pojavljuju navodi kako Cristiano želi napustiti Saudijsku Arabiju nezadovoljan kvalitetom lige i općenito statusom kojeg uživa.

Kao najnovija vijest pojavila se informacija da bi se Cristiano mogao vratiti u Real Madrid, no ne kao igrač već kao čovjek u klupskim uredima, što nam u ovom trenutku zvuči kao teško zamisliva rola za Portugalca.

S druge strane spektra Cristiana Ronalda, nalazi se njegov vječni nemesis i onaj koji ga je, prema vlastitom priznanju, tjerao da bude bolji – Leo Messi. Svijet se i dalje dijeli na “Team CR7” i “Team Messi”, a vjerojatno će se isto nastaviti i s nekim novim GOAT-ovima i idolima.

Messi je prije 2 godine kao besplatan igrač napustio Barcelonu zbog poteškoća s potpisivanjem novog ugovora i Barceloninih dugova, a kao udavača se odmah pojavio PSG i ponudio briljantnom Argentincu 40.000.000 € godišnje te dvogodišnji ugovor koji ističe ovog ljeta.

Messi, za razliku od 2 godine starijeg Ronalda, nogomet još uvijek može igrati na najvišoj razini, što je pokazao na Svjetskom prvenstvu za Argentinu, konačno donijevši jedini trofej koji mu je nedostajao u vitrine. Na klupskom nivou pak, dojam je da na neki način bira utakmice koje će igrati, kao i ostatak PSG-ovog skupo plaćenog zvijezdanog društva. Iako to brojke neće potvrditi, jer Messi je najbolje ocijenjeni igrač lige s prosječnih 8,15 te 15 golova i 15 asistencija u 28 ligaških nastupa, ono što je posebice izostalo je opipljiviji doprinos u Ligi prvaka.

Jedna od takvih utakmica bila je i nedjeljni poraz od Lorienta na domaćem terenu s 1:3 čime su Parižani dopustili Marseilleu i Lensu da im se primaknu na 5, tj. 6 bodova razlike 5 kola prije kraja prvenstva. Raspored je Parižanima do samog kraja naklonjen jer su im svi protivnici iz donjeg doma, no izgleda kako će u tim utakmicama biti lišeni pomoći Lea Messija jer je njega klub suspendirao na 2 tjedna.

Razlog? Messijev odlazak u Saudijsku Arabiju po završetku utakmice s Lorientom za kojeg nije dobio odobrenje kluba tj. nije se pojavio na treningu u ponedjeljak, pa izgleda kako su njegovi dani u PSG-u što se obje strane tiče – odbrojani.

Nogometna era jednih od najvećih svih vremena polako, ali sigurno ulazi u svoju posljednju etapu.

Komentari