Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Komentar

Hajduk je dobio pljusku u najbolje vrijeme

Jučerašnji težak i bolan poraz Hajduka od Istre pred oko 25000 gledatelja ponovno je pokazao određene probleme koje Hajduk u igri ima već neko vrijeme, ali koji se do sinoć nisu odražavali kroz rezultat.

Iako je Hajduk furiozno krenuo u susret te stvorio šanse koje je morao zabiti, uspio čak i postići golove koji su poništeni zbog zaleđa – generalno gledajući je Hajduk sinoć bio loš. Poraz kao poraz nije problem, problem je način na koji je izgubio susret i to baš na Poljudu. Splićani su sveukupno igrali 20 minuta, a ostatak utakmice su na terenu izgledali statično s malo kretanja bez lopte, pogotovo u drugom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle Istra je odigrala baš onako kako treba uz dozu provociranja, a općenito trebaš i očekivati da će te se provocirati kroz čitav susret jer ipak na nogometnim terenima postoji i ona psihološka igra. Najbitnije je da na to sve ostaneš hladan i fokusiran na igru.

Hajduku se ne bi trebalo događati da na Poljudu pred svojim navijačima nema energije. Ne smije se dogoditi da se u pritisku na protivničku obrambenu liniju Marko Livaja okreće i sugerira nervozno igračima “gdje ste”, pa za nekoliko sekundi kasnije istu stvar radi Odjidja-Ofoe. Ta nervoza se kod igrača Hajduka osjetila kroz cijeli susret, a pogotovo kako je vrijeme odmicalo.

Ne može ti se događati da u trenutku kada tražiš gol, vratar nema kome gurnuti loptu. U kontranapad, se kretalo sporo, odnosno nikako, a prema podacima SofaScorea, Hajduk je protiv Istre imao 0 (NULA) kontranapada, dok s druge strane je Istra uspjela organizirati dva kontranapada, a iz jednog je i postigla gol. Gol Matea Lisice nanio je Hajduku prvi poraz ove sezone, a Istri prvu pobjedu.

Kod ovakvih poraza nema smisla upirati prstom u nekog igrača kada je cijela momčad podbacila. Iako, jedan igrač se sinoć ipak uspio u tom sivilu istaknuti u pozitivnom smislu – Niko Kristian Sigur. Mladić je opet pružio korektnu partiju na toliko zazivanoj poziciji u smislu dovođenja igrača kod hajdučkog puka – šestici. Toliko se zazivala šestica, zbog čega se zanemario puno veći problem – krila. Ona su trenutno definitivno najveći problem Hajduka. Bijeli na toj poziciji nemaju igrača koji će probijati jedan na jedan i napraviti nekakvu razliku na terenu.

U takvim postavkama, puno se lakše dogodi ovakva utakmica gdje nema rješenja i Hajduk je osuđen konstantne centaršuteve koji su sinoć uglavnom bili neuspješni. Prema SofaScoreu, Bijeli su sinoć uputili 37 centaršuteva od čega samo 3 uspješna, što nas dovodi do mizernih 8%.

Stoga, kada se podvuče crta na cijelu sinoćnju utakmicu, zaključak je jednostavan. Hajduk nije zaslužio pobjedu s obzirom na jako lošu igru. Uz to, treba pohvaliti i Istru koja je odigrala točno onako kako treba. Mjesta za depresiju, distopiju, nervozu i paniku nema. Hajduk je prije reprezentativne stanke dobio pravovremenu pljusku iz koje samo može izvući pouke i pokušati pronaći neka nova rješenja s naglaskom na krilne pozicije.

Komentari

Povezano