Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Komentar

Idealna pojačanja za Barcelonu

Ofenziva vam ovo ljeto donosi novu rubriku imena „Idealni transferi“ u kojima će se za klubove predložiti nekoliko igrača koji bi bili dobra pojačanja. Ofenziva ovo ljeto donosi novu rubriku „Idealni transferi“ u kojoj će se za odabrane klubove predložiti nekoliko nogometaša koji bi bili kvalitetna pojačanja. Jasno je da su Haalandi i Bellinghami ovoga svijeta odlični dodatci za bilo koji klub, stoga će se i u ovim tekstovima nastojati uvrstiti nešto jeftiniji igrači koji su prošli ispod radara javnosti.

Prvi klub s kojim ćemo se pozabaviti je Barcelona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GDJE SE BARCELONA TREBA POJAČATI?

Barcelona je imala solidnu sezonu te su pod palicom legende kluba Xavija osvojili La Ligu. Iduće sezone su očekivanja velika; osim titule u prvenstvu očekuje se iskorak i u Ligi Prvaka. Barcelona je već odradila solidan posao u ovom prijelaznom roku. Lijevi stoper Iñigo Martinez te İlkay Gündoğan će uskoro biti službeno objavljeni kao novi igrači kluba za koje nije plaćena odšteta. Uz njih je blizu potpisa i mladi Brazilac Vitor Roque koji bi trebao popuniti mjesto zamjenskog napadača. Unatoč ova tri transfera, potrebna su dodatna pojačanja. Klub su napustili legende Sergio Busquets i Jordi Alba . Potrebno je dovesti novog zadnjeg veznog koji će zamijeniti Busquetsa. Marcos Alonso je često pokrivao lijevog stopera prošle sezone, ali od njega se sada očekuje da će biti zamjena za lijevog beka. Eric García nije dovoljno dobar da igra stopera za Barcelonu te je Iñigo Martinez u posljednje vrijeme sklon ozljedama. Iz ovih razloga bi bilo idealno dovesti još jednog stopera. Iñaki Peña je trenutno rezervni golman Ter Stegenu. Peña se nije pokazao kao kvalitetan vratar kada je dobio priliku te bi Barcelona također mogla potražiti kvalitetniju zamjenu ako Nijemac na golu Barcelone zadobije određenu ozljedu.

Barcelona u posljednje vrijeme ima velikih problema s financijskim fair playom te nisu u stanju plaćati velike odštete za igrače. Na njihovu sreću, trenutno na tržištu postoji nekoliko kvalitetnih igrača koji za male novce mogu pojačati ovu ekipu.

SREDIŠNJI BRANIČ: Stefan de Vrij

Stefan de Vrij je posljednjih pet sezone proveo u Interu iz Milana. 31-godišnji stoper je standardni reprezentativac Nizozemske te mu je nakon finala Lige Prvaka istekao ugovor s Interom i sad je slobodan igrač. De Vrij može igrati na poziciji lijevog i desnog stopera. Nizozemac je solidan igrač na lopti te bi mogao zaigrati u prvoj postavi na poziciji lijevog stopera u ovom sastavu Barcelone. Stefan je odličan obrambeni igrač te je također elitan u skoku što ga čini kvalitetnom metom za prekide kao što su korneri. Prema podacima Fb refa, de Vrij je među stoperima u Ligama petice u 10% najboljih po broju očekivanih golova i osvojenim zračnim duelima. U 16% najboljih je što se tiče broja presječenih lopti i postotku točnih dodavanja.

Statistika de Vrija u usporedbi s drugim stoperima u Ligama petice, Izvor: FBref

ZADNJI VEZNI: Sofyan Amrabat

Sofyan Amrabat je ključni igrač u Fiorentini i reprezentaciji Maroka za koju je briljirao na Svjetskom prvenstvu u Kataru. 26-godišnji veznjak je motor Fiorentine koja je ove sezone došla do finala Konferencijske lige u kojoj je Marokanac bio vezni igrač s najviše dodavanja po utakmici. Amrabat se nalazi u samom vrhu veznih u Ligama petice po postotku točnih i progresivnih dodavanja. Sofyan je također među 33% najboljih veznih po broju progresivnih iznošenja lopti po utakmici. Marokancu iduće ljeto ističe ugovor s Fiorentinom koja ga vjerojatno želi sada prodati dok još može nešto zaraditi na njemu. Trenutna vrijednost Amrabata je 30 milijuna eura te bi Barcelona vjerojatno mogla dovesti Marokanca i za nešto manji iznos od njegove vrijednosti.

Statistika Amrabata u usporedbi s drugim veznjacima u Ligama petice, Izvor: FBref

REZERVNI VRATAR: Moisés Ramírez

Moisés Ramírez je 22-godišnji perspektivni golman iz Ekvadora. Trenutno je prvi vratar Independiente del Valle koja je vodeća momčad prve lige Ekvadora. Ramírez je debitirao za reprezentaciju Ekvadora krajem 2021. godine. Ekvadorac je moderni golman koji je dobar s loptom u nogama te se ne libi istrčati daleko od svog gola što ga čini odličnim golmanom za obrane koje igraju visoku liniju. Moisés Ramírez je prvi vratar u ligi po postotku i broju točnih dodavanja ( u Copa Libertadores je drugi)  po utakmici. U istrčavanjima s gola je toliko dobar da je ove godine na 100% uspješnosti. Po Transfermarktu Ramírez vrijedi samo milijun eura te s njim Barcelona može za male novce dovesti rezervu Ter Stegenu koja se uklapa u njihov stil igre.

Izvor podataka: SofaScore

Uz sva najavljena i predložena pojačanja, ovako bi momčad Barcelone izgledala iduće sezone:

Komentari

Povezano