Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Komentar

Idealna pojačanja za Inter

Nakon izvrsne sezone koja je završila s 2 trofeja i nezasluženim porazom u finalu Lige prvaka, Inter se sada može koncentrirati na calciomercato.

Već su definirani odlasci Edina Džeke i Milana Škriniara, a kroz nekoliko dana Nerazzurre bi trebao napustiti i Marcelo Brozović. Sportski direktor Beppe Marotta će imati nimalo lak zadatak, zamijeniti važne igrače za Inzaghija, a istovremeno ostati unutar budgeta koji je definirao predsjednik Zhang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasada je Marcus Thuram već kupljen te su dogovoreni dolasci Yanna Aurela Bissecka i Cesara Azpilicuete. U budućnosti je moguć i oproštaj Onane, koji bi se nakon samo jedne sezone oprostio od Intera, no osim već spomenutih, koje bi bile najatraktivnije opcije za poboljšanje momčadi? Otkrijmo zajedno:

Na golu Interu treba kontinuitet

Čini se da će Onana napustiti svoje suigrače, ali koja bi bila najbolja opcija da se zamijeni bivšeg vratara Ajaxa? Jedan od najzanimljivijih igrača u Italiji mogao je biti Guglielmo Vicario, vratar Empolija, ali već je potvrđen njegov transfer u Tottenham. Kad smo kod Tottenhama, Hugo Lloris bi pak trebao napustiti klub iz sjevernog Londona. Problem bi bile godine, jer bi se Inter našao s dvojicom vratara starijih od 35 godina i u par godina bi vrlo vjerojatno došao u situaciju da mora kupiti mladog vratara. Među vratarima u Serie A, koji bi mogli biti jeftini i koji bi mogli biti izvrsna ideja je vratar Monze, Michele Di Gregorio.

On je relativno mlad igrač za vratara, ima 25 godina. Ove je sezone u 37 utakmica upisao 121 obranu, a 10 puta je uspio sačuvati mrežu netaknutom. Dodajmo kako je Di Gregorio zahvaljujući izvrsnim utakmicama na klupi uspio zadržati Alessija Cragna, vratara koji je imao nevjerojatne sezone u Cagliariju i koji je također po mnogima spreman za mjesto u talijanskoj reprezentaciji kao drugi golman nakon Gianluigija Donnarumme.

U veznom redu, tko će zamijeniti Brozovića?

Prvo ime u Marottinoj bilježnici za vezni red je Davide Frattesi. Veznjak Sassuola postao je želja brojnih momčadi, ali za njega je uvijek najviše zanimanja iskazivao Inter. Ne bi baš bio igrač koji bi mogao u potpunosti zamijeniti Brozovića, jer on voli igrati ispred obrane, dok Fratessi više voli djelovati pri lijevoj strani, u ulozi u koju u Interu trenutno ima Calhanoglu.

Frattesi je ove sezone zabio 7 golova, nije upisao nijednu asistenciju, ali je upisao 28 ključnih dodavanja i stvorio 3 sjajne prilike za pogodak. Njegova najveća snaga su dvoboji. Tijekom sezone dobio je 175 duela na tlu što ga svrstava na 6. mjesto svih veznjaka u Serie A. Uz to, nadodao je 23 dobijena duela u zraku te 52 ukradene lopte, što zorno demonstrira veznjaka drugačijih karakteristika od Brozovića, a više sličnog Barelli.

Statistike Frattesia u sezoni 2022/23, izvor: Kickest

Kao zamjena za Brozovića, najpogodnije ime za Inter mogao je biti Gűndogan, ali je bivši veznjak Nijemac završio u Barceloni. Od ostalih dostupnih, među igračima sličnih karakteristika, još bi mogao biti veznjak Aston Ville, Douglas Luiz. Čini se da je Brazilac učinkovitiji u fazi pogotka, zabio je 6 golova i 6 asistencija, naspram Brozovićeva 3 pogotka i 5 asistencija, no sa stajališta učinkovitosti dodavanja, Brozović je nešto precizniji s 90% točnih dodavanja protiv 86% igrača Aston Ville. Obojica su igrači koji pokrivaju cijeli teren i neumorni su, pa bi i Douglas Luiz mogao biti dobra zamjena za Brozovićev profil.

Statistike Douglasa Luiza i Brozovića, izvor: Sofascore

Pojačanja u obrani i napadu ovise o financijskim prilikama

Inter je u obrani sasvim sređen, čak i nakon potpunog otkupa Francesca Acerbija i dolaska Azpilicuete. Vrlo zanimljiva ideja, ali i skupa na financijskoj razini, mogla bi biti akvizicija braniča Atalante Giorgija Scalvinija. On može igrati i na poziciji beka kad se ekipa brani s 4 igrača, a ako se igra 3 može igrati kao jedan od braniča. Također, prilagodljiv je kao krilo, a stilom igre i pozicijski sliči na Mattea Darmiana, ali s puno zanimljivijom perspektivom budućeg rasta.

U napadu, oproštaj Džeke i činjenica da će se Lukaku teško vratiti na još jednu na posudbu, tjeraju Inter da traži još jednog igrača, uz već kupljenog Thurama. Ideje ovise o financijskom stanju koje će Neroazzurri imati, ali i o tome hoće li Joaquin Correa biti prodan ili ne.

Kao jedna od ideja u napadu fit bi mogao biti Luis Muriel. Interu je potrebno oružje s klupe koje Correa nikada nije bio, tip igrača sličan Alexisu Sanchezu. Kao alternativa Lukakuu mogao stići stari znanac talijanskog prvenstva, koji je sada u Engleskoj, odnosno Gianluca Scamacca koji nije imao željeni učinak u West Hamu, a igrački sličnim karakteristikama kao Džeko pomogao bi i igri Lautara Martineza.

Komentari

Povezano