Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Komentar

Idealna pojačanja za Juventus

Juventus ove godine zbog nedostatka igranja Lige prvaka po prvi put nakon mnogo godina neće imati isti budžet na raspolaganju za kupnju. Nadalje, postoji i mogućnost da Bianconeri budu isključeni i iz Konferencijske lige (za što smo danas dobili nove navode), što bi dodatno ograničilo kupovnu moć ekipe u vlasništvu obitelji Angelli/Elkann.

Obrana se mora pomladiti

Momčad treba pomladiti, pogotovo u obrani. Pri čemu osim Gleisona Bremera i Federica Gattija, preostali igrači imaju više od 30, ili blizu 30 kao Daniele Rugani. Primjer toga je Leonardo Bonucci koji više nije u stanju igrati utakmice visokog intenziteta u kontinuitetu, što se vidjelo i u talijanskoj reprezentaciji. Zbog toga bi jedna od najboljih opcija za Juventus mogao biti Pau Torres, igrač Villarreala, i Benjamin Pavard iz Bayern Münchena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Statistike po utakmicama Pau Torresa u sezoni 2022/23, izvor podataka: FBref

Španjolski branič je već u prošlosti bio blizu prelaska u Torino prije dolaska Bremera, i mogao bi biti Bonuccijeva prirodna zamjena, jer je vrlo dobar u fazi izgradnje igre, ali bi istovremeno bio i lijevi centralni branič koji nedostaje Juventusu. Dolazak Pau Torresa također bi mogao riješiti problem playmakera iz zadnje linije koji Juventusu kronično nedostaje. U sezoni 2022./23. Torres je imao 85% točnih dodavanja, u prosjeku 55 kompletiranih dodavanja po utakmici. Ispostavilo se da je i čvrst branič, osvojivši 41 od 53 duela u sezoni. U napadu je zabio samo jedan gol, ali podsjetimo da je sezonu ranije u La Ligi zabio 5 puta. Jedina mana koja je istaknuta u prošloj sezoni su kartoni, kojih je skupio 10, što je prevelika brojka neovisno o poziciji na terenu.

Pavard s druge strane bi pak mogao zamijeniti Mattiju De Sciglia u hijerarhiji, a možda potkopati i Cuadrada. Bayernov bek pokazao se puno boljim u obrambenoj nego u ofenzivnoj fazi. Iz tog razloga, u prvenstvu poput Serie A, gdje je potrebno biti dobar i u napadu i u obrani, Francuz bi mogao pronaći mjesto koje mu pripada. Nadodajmo da bi prisutnost sunarodnjaka Rabiota (ako obnovi ugovor) i Pogbe mogla bi olakšati njegov dolazak.

Veznome redu treba više mašte

U sredini terena Juventus mora odraditi još bolji posao! Istina je da Rabiot bi trebao obnoviti ugovor za koji dan, ali u nogometu nikad ništa nije sigurno. Zbog toga, i ne samo toga, uprava Stare Dame treba tražiti alternative. Zasigurno najzanimljivija imena su Milinković-Savić i Frattesi, za koje su zainteresirani i Milan i Inter. No, među alternativama koje bi svakako mogle donijeti nešto što Juventusu već dugo nedostaje je još jedan veznjak Lazija – Luis Alberto. Radi se o maštovitom veznjaku, profilu koji trenutno ne postoji u Juventusu.

Statistike u ovoj sezoni Luis Alberta , izvor podataka: Kickest

Prelazak iz Lazija u Juventus bi i za igrača bio iskorak u karijeri. Španjolac je rođen 1992. godine i stoga bi mu ovo mogal biti posljednja prilika da se afirmira u velikoj momčadi. Sa Sarrijem je imao vrlo promjenjiv odnos, a Juve bi to mogao iskoristiti kao priliku za pojačanje. U prošloj sezoni Luis Alberto između lige i kupa zabio je 7 golova kojima je pridodao 8 asistencija. Njegova jača strana su dodavanja i driblinzi, te nije slučajnost da je ove sezone imao 18 uspješnih driblinga od 38 pokušanih, izveo 66 ključnih dodavanja (po čemu je peti igrač cijele Serie A) i stvorio 7 velikih prilika. Već godinama je jedan od najboljih veznjaka u Serie A, i to bi mogao biti pametan potez.

Vlahović ostaje? Juventusov napad ovisi o tome

U napadu Juventus dosta ovisi o tome što će biti s Vlahovićem, ako se igrač proda onda će Juve nužno morati na tržište, iako su i Moise Kean i Arkadiusz Milik potvrđeni. Jedna od zanimljivih perspektiva ovog Juventusa mogao bi biti Jonathan David, igrač Lillea. Mladići iz Francuske, točnije iz Lillea, pokazali su da se dobro prilagođavaju Serie A, što vidimo po primjeru Mikea Maignana, Rafaela Leãa i Victora Osimhena. Juve bi stoga mogao iskoristiti ovaj pozitivni trend i kući dovesti jednog od najzanimljivijih svjetskih napadača za budućnost. Sve to očito u slučaju rastanka Vlahovića i grada Torina, inače bi se budžet za napadače mogao preseliti na druge igrače. A zanimljiva imena mogla bi biti Nicolò Zaniolo i Domenico Berardi. Oba igrača omogućili bi Chiesi da se pomakne ulijevo, na svoju željenu poziciju.

Komentari