Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Komentar

Idealna pojačanja za Milan

U Milanu, nakon oproštaja Zlatana Ibrahimovića i otkaza koje su dobili Paolo Maldini i Frederic Massara, situacija je komplicirana i nestabilna. S jedne strane navijači su bijesni, a s druge uprava se čini prepuštena sama sebi.

Svemu ovome dodajmo i da je talisman kluba, Sandro Tonali – prodan. Što se Milanovog plebsa tiče, prevladavaju dva suprotstavljena mišljenja: jedno koje prihvaća i razumije odluku kluba da za rekordni iznos od gotovo 80 milijuna eura proda igrača; ali i drugo koje, još uvijek vezano uz romantiku u nogometu, ne prihvaća da se igrač koji se smatra budućim kapetanom Milana prodaje bez puno razmišljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavlja se pitanje: hoće li tvrtka u vlasništvu Gerryja Cardinalea iskoristiti novac dobiven prodajom Tonalija i prije svega, kako?

U obrani postoji potreba za više alternativa

Što se tiče braniča, čini se da je Milan posložen, s Davideom Calabrijom i Theom Hernandezom kao bekovima, te Fikayom Tomorijem i Malickom Thiawom kao središnjim braničima. Problem su alternative jer u ovom trenutku su prve opcije igrači stariji od 30 godina, poput Simona Kjaera i Alessandra Florenzija. K tome, Pierre Kalulu imao je sezonu s učinkom daleko od prošlogodišnjeg.

Statistike Parisia u Sezoni 2022/23, izvor: Kickest

Stoga je sigurno da treba pronaći netkoga tko bi mogao tu i tamo zamjeniti Thea Hernandeza, a zanimljivo ime je Fabiano Parisi. Lijevi bek Empolija, rođen 2000. godine imao je odličnu sezonu. Zabio je 2 gola u 33 prvenstvene utakmice, upisao 21 ključno dodavanje stvorivši 2 velike prilike za gol. Uz to, dobio je ukupno 260 dvoboja, od čega 230 na tlu, što ga čini četvrtim najboljim igračem Serie A u ovoj statistici. Nadalje, od 108 pokušanih driblinga, imao je 56% uspješnosti, a što se tiče centaršuteva ima 22% uspješnosti. Riječ je o zanimljivom igraču za kojeg je zainteresiran i Juventus, a Milan bi ga trebao dovesti kao alternativu i odmor za prije spomenutog Thea Hernandeza.

Kao središnji branič, iskusno ime koje bi moglo poslužiti u ovome trenutku je Brightonov Joël Veltman, igrač čiji ugovor istječe i koji može igrati i kao desni bek.

U veznom redu potrebno je nekoliko pojačanja

Čini se da je Milan definirao dolaske Daichija Kamade, koji dolazi nakon isteka ugovora s Eintrachtom te Rubena Loftus-Cheeka, koji bi trebao stići iz Chelsea za 20 milijuna eura. No, ova dva igrača vjerojatno neće biti dovoljna za zamijeniti Kessieja i Tonalija, posebice zato što bi Kamada prvenstveno trebao biti zamjena za Brahima Díaza koji se nakon višegodišnje posudbe vratio u Real Madrid.

Milanu je potreban lider na terenu, a od svih realnih i raspoloživih imena, najprikladniji bi bio Sergej Milinković Savić. Igrač je to koji godinama dominira Italijom i s tehničke i s fizičke strane, a osim toga, trener Pioli bi trebao igrača sličnih karakteristika kao Ismaël Bennacer budući da će Alžirac zbog ozljede koju je zadobio na kraju sezone dugo izbivati s terena. Prema načinu igre je to mogao biti i Youri Tielemans, kojeg je Milan također tražio, ali je na kraju Belgijanac dogovorio transfer s Aston Villom.

Također, među onim dostupnim igračima, najprikladnije ime moglo bi biti ono Pierre-Emilea Højbjerga iz Tottenhama. Osim toga, Milan pregovara i sa Sassuolom, zainteresiran za usluge Davida Frattesija, igrača kojeg smo već spomenuli u tekstu o Interovim idealnim pojačanjima.

Nadalje, igrač koji bi u vezni red donio iskustvo, golove i fizikalnost te koji bi mogao zauzeti Bakayokovo mjesto i produbiti rotaciju je Seko Fofana, s postojećim Serie A iskustvom iz Udinesea i koji bi mogao puno pomoći Milanu.

U napadu su potrebna osvježenja

U napadu Milan mora djelovati konkretnije i odlučnije. Izgledno je kako je Milan voljan od Chelseaja kupiti Christiana Pulisica. Amerikanac hrvatskog podrijetla bi trebao unijeti nešto više maštovitosti i kreativnosti na desno krilo koje trenutno zauzima Júnior Messias. Osim njega, zanimljiva imena mogla bi biti i ona “uobičajenih sumnjivaca” kad je Milan u pitanju: Domenica Berardija i Nicolòa Zaniola.

Kao napadača, ni Rossoneri nisu skrivali da bi voljeli dovesti Gianlucu Scamaccu koji se nije snašao u Premier ligi, a osim njega, zanimljiv igrač mogao bi biti Rasmus Højlund, 20-godišnji Danac kojeg Rossoneri vide kao zamjenu za veterana i rutinera Oliviera Girouda.

Podaci iz Sezone 2022-23, izvor: Sofascore
Komentari

Povezano