Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Komentar

Inter je Piolijeva crna mačka

Inter je sinoć u derbiju ponizio Milan rezultatom 5:1 te po prvi puta u povijesti upisao pet uzastopnih pobjeda protiv Milana u svim natjecanjima, a Stefano Pioli je bio na klupi Milana svih tih pet susreta i gledao kako ga Inter pobjeđuje te ispisuje povijesne stranice Derbya della Madoninna.

Činjenica je to koja teško pada svim navijačima Milana, a dodatna sol na ranu je podatak koji govori kako je Milan u posljednjih pet utakmica zabio tek jedan gol Interu, dok ih je primio čak 11. Osim sinoćnjeg teškog poraza, postoji još par poražavajućih činjenica za navijače Milana, a pogotovo za Piolija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niz od pet uzastopnih pobjeda krenuo je 18. siječnja 2023. godine u finalu talijanskog Superkupa u kojem je Inter svladao Milan rezultatom 3:0. Zatim su dva poraza došla u polufinalu Lige prvaka nakon kojeg se Inter plasirao u finale ukupnim rezultatom 3:0. Stoga, nameće se pitanje u čemu je problem Milana s Interom? Kompleksi, strah ili nešto treće? Jedno je sigurno – protiv Intera su nemoćni.

Za usporedbu ćemo uzeti uzorak Milanovih posljednjih pet utakmica protiv “jačih” protivnika iz Seria A:

  • Napoli – tri pobjede, jedan remi i jedan poraz od čega jedna pobjeda i remi u dvomeču četvrtfinala Lige prvaka i visoka gostujuća pobjeda u Serie A rezultatom 4:0 prošle sezone.
  • Juventus – tri pobjede i dva remija
  • Lazio – četiri pobjede i jedan poraz
  • Atalanta – četiri pobjede i jedan remi
  • Roma – tri pobjede i dva remija

Dakle, Milan je sa svima u pozitivnom omjeru, a protiv Intera nevidljiv. Iako, Milan sinoć nije zaslužio toliko visok poraz.

Međutim, obrambeno gledajući, izostanci Fikaya Tomorija, Pierre Kalulua te katastrofalna večer Malika Thiawa i sinoć vrlo propusna obrana Milana su kumovali simboličnoj petardi u mreži za peti uzastopni poraz.

Inter je brzo došao do prvog gola kada je na desnoj strani već spomenuti Thiaw izgubio loptu u posjedu pokušavajući na jako loš način iznuditi prekršaj. Marcus Thuram je iskoristio taj poklon te nakon prvog neuspjelog pokušaja ubacivanja u kazneni prostor Milana, lopta mu se odbila nazad u noge nakon čega je pronašao usamljenog Federica DiMarca koji je asistirao za vodstvo Intera 1:0 nečuvanom Henrikhu Mkhitaryanu.

Za drugi gol Intera u 38. minuti se se opet može okriviti Thiawa s obzirom da je jako loše branio jedan na jedan protiv Thurama i zaista mu ostavio previše prostora za uputiti udarac na gol. Sinoćnja Thiawova noćna mora Thuram je tada postigao zaista prekrasan pogodak. U prvom poluvremenu nije bilo pretjerano šansi na obje strane, ali zato se Milan potrudio dovoljno pokloniti Interu.

U drugom poluvremenu je Milan izgledao bolje te je držao posjed lopte i prekrasnom akcijom u tri poreza došao do smanjenja rezultata preko Rafaela Leãa i to je više manje bilo to od Milana što se tiče drugog poluvremena. Inter je prekasnom i brzom akcijom došao do trećeg gola na krilima sjajnog Mkhitaryana.

Nakon toga pogotka Milan kao da je psihički pao, a Inter je bio neumoljiv. Četvrti gol Intera je bilo novi poklon Milana, točnije Thea Hernandeza koji je napravio nevjerojatno neoprezan prekršaj za kazneni udarac kojeg je pospremio Hakan Çalhanoğlu, a nešto kasnije je Davide Frattesi zadao konačni i bolan udarac Milanu za peti Interov gol na utakmici i težak poraz. Posljednji put je Inter zabio pet golova Milanu daleke 1974. godine 24. ožujka.

Milan se ove sezone napadački znatno pojačao u vidu Christiana Pulišića, Samuela Chukwuezea, Noaha Okafora i Luke Jovića. U veznom redu su se konkretno pojačali Tijjanijom Reijndersom, Rubenom Loftus-Cheekom i Yunusom Musahom. Međutim sinoć su također napadački loše izgledali, iako su uspjeli zabiti taj jedan gol. U redu, Inter na papiru jest kvalitetnija i bolja momčad, no to definitivno ne može biti razlog niti izlika zašto Milan tako loše izgleda protiv njih.

Po jasno vidljivom uzorku jednostavno se može reći da Pioli ili ne zna kako protiv Intera ili ga se boji. Prema pisanjima talijanskih medija, sinoć i jutros je uprava Milana sjela i razgovarala s Piolijem što zasigurno ne može biti dobar znak i dovoljno govori koliko je sinoćnji poraz težak. Prema grčkoj mitologiji crne mačke su vjesnici loših stvari i događaja, a Pioliju je sinoćnji poraz vrlo lako moguće vjesnik otkaza ili barem uzdrmana stolica.

Iako je s Milanom prije dvije sezone postao prvakom Italije, ovako katastrofalni rezultati protiv najljućeg rivala bi mu mogli presuditi. Možemo nagađati što se događalo tijekom razgovora Uprave s Piolijem, no za pretpostaviti je da su mu postavili ultimatum te da mu se trese stolica ukoliko u narednom kraćem periodu podbaci u Ligi prvaka i/ili Serie A.

Komentari

Povezano