Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Komentar

Jadon Sancho i njegova situacija u Unitedu

Svima je jako dobro poznato da sve što je vezano za Manchester United u praksi označava potencijalni show i zabavu za sve neutralne pratitelje nogometa. Tako je i ova priča Jadona Sancha samo još jedna potvrda da se u prostorijama najtrofejnijeg engleskog kluba stvorio takav nemir od kojeg je za sada nemoguće pobjeći.

Iako nitko nije mogao ni pomisliti da bi se ovakav slučaj mogao proizvesti, transfer saga 23-godišnjeg krilnog napadača je sama po sebi bila uvertira za sav kaos koji se događa prethodnih tjedana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester United je za njegove usluge bio zainteresiran još u ljeto 2020. godine, ali se priča odužila čak do sredine ljeta 2021. Na kraju, dogovor je pao za 85 milijuna eura što je značajno manje od prvobitnih 120 milijuna za koje se špekuliralo godinu dana ranije i činilo se da ruže kreću cvjetati u crvenom dijelu Manchestera, jer je uz njega stigao i Raphael Varane, a na kraju prijelaznog roka i Cristiano Ronaldo.

Kada se sagleda kaos koji se dogodio Unitedu u sezoni 2021/22, ne može se puno zamjeriti Sanchu jer je ta sezona bila osuđena na propast. Jasno je bilo još na zimu da će navijači ovog kluba morati čekati na ljeto i novog trenera za bilo kakav daljnji razvoj.

Akvizicija Erika Ten Haga je za Sancha u teoriji predstavljala čistu pozitivu, jer je doveden trener koji je i kroz Ajax i Utrecht razvio jako puno igrača koji danas na europskom kontinentu znače nešto, a i kroz rad u Bayernu je kao asistent Pepa Guardiole imao određen utjecaj na neke taktičke promjene koje je ta ekipa tad doživjela.

Debitantska sezona Erika Ten Haga je uz sve drame, sapunice i okolnosti završila na pozitivnoj noti uz povratak forme nekolicine igrača poput Marcusa Rashforda, Brune Fernandesa, Aarona Wan Bissake, ali su se i moral i želja svih drugih igrača jako povećali, svih drugih osim Sancha.

Sjajan nastup protiv Liverpoola u trećem kolu sezone 2022/23 je svima bio znak da se Sancho iz BvB-a vraća i da će United konačno uz Rashforda imati opasnost i po drugoj strani terena. Međutim, nakon Svjetskog prvenstva kada se United digao u formi, Sancho je potpuno pao u svojim izvedbama, te u većini utakmica nije davao ono što se očekuje i partije nisu bile ni na 30% onih iz Bundeslige.

Dogodile su se utakmice kao protiv Tottenhama gdje bi se postigao gol, ali se vidjelo da to nije onaj “stari” Sancho i da tu nema one lakoće i lepršavosti i smirenosti koja ga je najviše krasila. Bilo je tu i ozljeda, no vidno je bilo da tu postoji dublji problem.

U uvodne 3 utakmice ove sezone, nije uspio preći marginu minutaže od 30 minuta, da bi protiv Arsenala vidio da nema mjesto ni na klupi, odakle je službeno krenula ova cijela drama.

Prema riječima Ten Haga, Sanchovo nezalaganje i ponašanje na treninzima i u svlačionici u prethodnih godinu dana nisu na nivou drugih, zbog čega je bio odstranjen iz momčadi protiv Arsenala, te da više nema tolerancije po tom pitanju.

Jadon je odmah uzvratio na društvenim mrežama s komentarom da ne trebamo vjerovati svemu što čujemo i da je previše puta okarakteriziran kao žrtveno janje za sve što se događa u prethodnom periodu.

Nije dugo trebalo engleskim, ali i njemačkim medijima da provuku informacije oko odnosa između njega i ostalih igrača i da postoji nekolicina onih kojima se njegovo ponašanje nije dopalo ni prije ovog javnog istupa, a da su sad stvari potpuno eskalirale.

Njemački “Bild” prenosi da je BvB zainteresiran za povratak svoje nekadašnje velike nade, ali samo u slučaju posudbe i bez velikih pokrića njegove plaće od 300.000 funti tjedno, te se čak nadaju potencijalnom raskidu ugovora između Uniteda i samog igrača gdje bi njemački viceprvak uložio sve što može da ga pridobije natrag na Signal Iduna Park.

Šlag na tortu je došao sinoć, kada se tokom ove reprezentativne pauze on našao u New Yorku na rođendanskoj zabavi košarkaša Johna Walla, zajedno sa suigračem Aaronom Wan Bissakom.

Čini se da je nekadašnji kandidat za Golden Boya bez velike budućnosti u Manchester Unitedu i da bi mogao svoju sreću potražiti negdje drugdje u zimskom prijelaznom roku, no postavlja se sljedeće pitanje: je li itko spreman pristati na uvjete igrača čije je ponašanje dovelo do ove situacije i očiglednog stagniranja koje mu je u ovim godinama najmanje trebalo?

Njegova akvizicija bi bila velika kocka čak i da dođe do posudbe ili besplatnog transfera, ali ukoliko United bude tražio odštetu, mali je broj klubova koji bi pošao u relativno skup posao, za proizvod koji će više biti nadanje za sedmicu na lotu, nego siguran jackpot.

Jadon Sancho je u Bundesligi pokazao koliko je visok njegov plafon i da može biti u rangu najboljih igrača na svijetu na svojoj poziciji, ali je veliko pitanje koliko je on mentalno spreman na povratak na taj nivo i hoće li ikada više biti na tom nivou u koji god klub da ode, pa čak i natrag u Dortmund.

Komentari

Povezano