Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Komentar

Jakir nije kriv. Dinamo je u totalnom rasulu

Dinamo je prije nešto više od dva mjeseca odigrao svoju prvu europsku utakmicu ove sezone protiv Astane u drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka. U odnosu na taj susret, Modri su sinoć protiv Ballkanija u drugom kolu skupine C Konferencijske lige istrčali sa sedam različitih igrača u početnoj postavi.

Sergej Jakirović je na Kosovo otputovao bez ključne figure u liku Brune Petkovića, a u sastavu nije bilo ni Stefana Ristovskog, Roberta Ljubičića i Darija Špikića. Ranije tijekom prijelaznog roka klub su napustili Dominik Livaković, Josip Šutalo i Luka Ivanušec, a u suprotnom smjeru je stigao kapetan Arijan Ademi koji nema pravo nastupa u prvoj fazi natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ballkani je ekipa koja je posljednje dvije godine bila prvak Kosova, a ove sezone su na domaćem terenu pobjeđivali ekipe poput Ludogoretsa i BATE Borisova. Sada je na red došao i Dinamo.

Modri su na cijelom susretu uputili dva udarca u okvir prema suparničkim vratima, a situacija u 20. minuti kada je Luka Menalo uputio slabašan udarac glavom zorno upućuje koliko su bili neopasni prema naprijed. Ballkani je od samog početka susreta pokazao kako ih se ne smije olako shvatiti, a fokus napada im je bila desna strana Dinamove obrane na kojoj je ordinirao Sadegh Moharrami.

Dinamo je prema naprijed izgledao nemoćno i bezidejno, Martin Baturina imao je problema s koljenom uoči utakmice, Gabriel Vidović uvijek je imao potez previše, a Sandro Kulenović i Menalo nisu pokazali apsolutno ništa za što bi se mogli uloviti. Ako su napadačke opcije izgledale loše, kako onda tek opisati zadnju liniju koja je izgledala totalno pogubljeno.

U svakom trenutku činilo se kako je jedno precizno dodavanje ili jedan dobar potez suparnika dovoljan da obranu Dinama potpuno izbaci iz ravnoteže. Tako je na kraju i bilo kada je krajem prvog poluvremena Almir Kyreziu iskoristio loše postavljanje zadnje linije, koja je neuspješno pokušala namjestiti ofsajd zamku, i doveo Ballkani u vodstvo.

Jakirović se odmah na poluvremenu odlučio za zamjenu te je umjesto Menala uveo Mahira Emrelija na desno krilo. Dinamo je u drugom dijelu na sitne mahove počeo ličiti na nešto, ali ne zadugo. U 83. minuti Boško Šutalo je izgubio duel s Walidom Hamidijem koji je postavio konačan rezultat i donio svojoj ekipi pobjedu od dva pogotka razlike.

Izvor: Sofascore Hrvatska

Je, teren je bio u vrlo lošem stanju, pogotovo u drugom dijelu kada je pao jak pljusak, ali Ballkani je igrao na istom tom travnjaku pa je ipak uspio stvoriti pokoju opasnu situaciju. Za razliku od Dinama koji sada u posljednje dvije utakmice nije stvorio izglednu situaciju pred suparničkim vratima. Igrači su jednostavno izgledali totalno indisponirano i pokislo, a Jakir uz sve okolnosti koje su ga zadesile nije imao previše prostora za manevar.

Napadački problemi će se još nekako i riješiti, Petković i Špikić će se oporaviti, Baturina će zaliječiti koljeno, Vidović će na idućoj utakmici biti bolji, ali pitanje je li povratak Ristovskog i Ljubičića u zadnju liniju dovoljan za popraviti stanje u ovakvoj obrani. Maxime Bernauer, Mauro Perković i Joaquín Sosa i dalje su više manje zacementirani za klupu, a bez obzira na njihove kvalitete možda je upravo ovo trenutak koji će značiti više prilika za nekog od njih.

“Ispričavam se svim navijačima Dinama koji ovo ne zaslužuju. Ja snosim odgovornost za ovo, ali se i igrači trebaju zapitati u dubini svoje duše što rade jer ovo klub poput Dinama ne zaslužuje”, izjavio je Jakirović nakon utakmice pa nastavio.

“Ne znam je li za mene ovo zadnja utakmica. Kad prespavam ću donijeti odluku jer smatram da sam i ja odgovoran za ovo.”

Kada se momčad nađe u lošoj situaciji i zareda s negativnim rezultatima za klub najčešće postoje dvije opcije. Otkaz treneru ili raspuštanje jednog dijela igrača. Najčešće viđamo prvu opciju što je i razumljivo jer ipak je u većini slučajeva povoljnije za klub promijeniti trenera nego pola ekipe. Dinamo bi u ovoj situaciji ipak trebao ozbiljno razmisliti za što će se odlučiti, ali za početak bi bilo dobro ustanoviti tko uopće odlučuje i o čemu.

Ni Igor Bišćan ranije ni Jakirović sada nisu glavni krivci za loše predstave na terenu, a oni koji to jesu konačno bi trebali snositi odgovornost za svoje postupke.

Tajming je poprilično bitan aspekt kod svakog od nas, a definitivno nije svejedno u kojem trenutku u životu nas zadesi određeni događaj. Postoje okolnosti koje nam u datom trenutku mogu olakšati novonastalu situaciju, a isto tako može nas, ni krive ni dužne, zateći hrpa problema u novoj okolini. Jakir je pri dolasku naglasio kako ovaj put nije htio propustiti šansu za dolazak na klupu Modrih, ali nažalost po njega došao je u Dinamo koji je u totalnom rasulu.

Nakon poraza preuzeo je odgovornost kao pravi frajer, a možda bi se oni gore mogli ugledati na njega i napokon učiniti isto.

Komentari

Povezano