Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Komentar

Kako je Stefano Pioli opet nadmudrio Spallettija

U sinoćnjoj utakmici na San Siru, Milan je na drugačiji način od onog u prvenstvu svladao Napoli. Rezultat je na kraju bio 1:0 za Rossonere, ali Napoli je stvorio puno prilika čak i s igračem manje. Domaćini su iskoristili nekoliko svojih situacija i pritom umalo postigli ne jedan, već i dva gola. Zanimljivo je da je Napoli u tri susreta s Milanom, pobijedio u onom u kojem je igrao najlošije. Ovo je još jedan dokaz da u nogometu ne postoje pravila, a momčadi koje su toliko dobro upoznate jedna s drugom se više praktički ne mogu međusobno iznenaditi.

Visoki presing Napolija stvorio ogromne probleme Milanu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napoli je u ovoj sezoni je dokazao kako voli trčati prema naprijed u visoki presing što smo vidjeli od prvoga trenutka utakmice.  Spallettijevi igrači u početnim trenutcima utakmice nisu dopuštali igračima Milana disati.

U ovoj situaciji vidimo kako je 5 igrača Napolija u presingu protiv 4 igrača Milana i vratara Maignana. Pioli je sam rekao nakon utakmice kako njegova ekipa nije bila u stanju dobro reagirati na ovakav način igre protivnika. Milan je pokušao izlaziti s loptom, a ne prebacivati igru na Girouda ili na krila te su tako napravili nebrojeno grešaka u obrambenim dodavanjima.

Pozicije bekova Napolija su bile ključne

Di Lorenzo je odigrao odličnu utakmicu, možda čak i najbolju pod Spallettijem. Igrao je praktički na dvije pozicije: skroz široko na desnoj strani kao klasični desni bek ili vrlo blizu Anguissi kao vezni igrač. Tako si je stvarao još više prostora jer ga niti Leao ni Theo Hernandez nisu bili u stanju pratiti po cijelome terenu.

Milan je razbio presing Napolija kroz 1-na-1 situacije

Po Napoli je sve dobro izgledalo do 25. minute. Rafael Leao je tada prvi puta razbio visoki presing Napolija, i dokazao da postoji način. Prošao je Anguissu i Rrahmania i pojavio se na otvorenom prostoru. Pioliju i ekipi je bilo jasno kako je jedini način za izlazak iz presinga preko 1 na 1 situacija, a iz toga su i postigli pogodak.

Brahim Diaz je kao u Napoliju prije desetak dana prevario Maria Ruia i Lobotku te pokrenuo akciju koja je donijela vodstvo Milanu golom Bennacera. Ključno je bilo i dodavanje Rafael Leaa, koji nije primio loptu nego brzim dodavanjem prevario obranu Napolija i pronašao samog suigrača.

U drugome dijelu pao je ritam utakmice, a to je pomoglo Milanu

U drugome dijelu Napoli je stao s presingom, uvidjevši da im je Milan počeo stvarati sve više problema. Najopasnije situacije za goste su došle preko centaršuteva na kojima obrana Milana nije bila dobro postavljena. Dobro su se ubacivali Elmas, Di Lorenzo i Olivera, no svi pokušaji su bili zaustavljeni od igrača utakmice Mikea Maignana.

Sudac nije bio na razini

Zadnja tema je sudac utakmice Rumunj Istvan Kovacs. Nije napravio niti jednu veliku grešku jer drugi žuti karton za Anguissu je opravdan unatoč tome što je Kamerunac prvo igrao loptom. Ipak, u prvome dijelu i u drugom Rumunj nije imao jednak kriterij. Na početku utakmice je puštao nešto čvršću igru i više kontakta i nije vadio kartone, a potom je u jednom trenutku promijenio kriterij i počeo pokazivati sve više prekršaja i žutih kartona. Dodajmo da je u prvome dijelu propustio dati žuti karton za Leaa koji je nakon dobre šanse u ljutnji razbio korner zastavicu. Kasnije je pak reagirao prestrogo kad je izvadio žuti karton Kimu zbog prigovora, čega toga Korejac neće biti dostupan za uzvrat. Sudac se nije pokazao spreman za ovakvu bitnu utakmicu te je svojim greškama ipak pokvario ovu odličnu sve-talijansku predstavu.

Komentari

Povezano