Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Komentar

Ostanak Petkovića je Dinamovo najveće pojačanje

Unatoč svemu van terena što se događalo uoči jučerašnje utakmice Dinama i Rijeke, sama utakmica nije zaslužila biti predmet prevelike analize. Igrači Dinama su od prve minute puno bolje stajali na terenu te konačni rezultat od 2:1 čak i laska Rijeci koja nije bila na razini.

Umor od utakmice u četvrtak sigurno je bio faktor u lošijoj igri Rijeke koju nije uspio podići ni novi trener Željko Sopić. Rijeka je izgledala za pola koraka sporije u svakom trenutku što je Dinamo znao naplatiti. Pogotovo jedan čovjek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bruno Petković je na oduševljenje svih navijača Dinama sinoć bio jako raspoložen. Kada je tome slučaj, šanse za pobjedu Dinama uvelike porastu. U utakmici s Rijekom bio je to Petković kakvog navijači Dinama žele u svakoj utakmici.

Razigran, čvrst u svakom duelu, uvijek u dobroj situaciji, odlično je upošljavao suigrače, a na kraju se i iz kaznenog udarca upisao u strijelce. Utakmica koju smo od njega toliko puta vidjeli, ali nas unatoč tome svaki puta ponovno iznenadi.

Rijeka je napravila pogrešku u pripremi utakmice kada su odlučili ostaviti Petkoviću prostora. On je to znalački iskoristio te je uz malo više sreće mogao imati gol i asistenciju više. Suigrači su par puta loše reagirali u završnici, ali je i on nekoliko puta nepotrebno komplicirao.

Unatoč tome, bila je ovo još jedna sjajna utakmica Petkovića koji je pokazao od kolike je važnosti za ovu ekipu. Novopečeni kapetan donosi toliko toga u igri Dinama čak i kada maknemo gol i asistenciju do kojih je sinoć došao.

Ovog ljeta nikad glasnija postala je priča o njegovom napuštanju Dinama. Nakon odlaska Mislava Oršića i Ademija prošle sezone te Luke Ivanušeca, Josipa Šutala i Dominika Livakovića ove, navijači su se pribojavali kako je još jedan član zlatne generacije na izlaznim vratima iz Dinama.

Jer Petković za ovu ekipu znači gotovo jednako kao i svi ostali zajedno. Bez obezvrijeđivanja ostalih igrača, Dinamo s Petkovićem i bez njega su dvije različite ekipe. Pogotovo u europskim okvirima gdje Dinamo često zna biti inferiornija ekipa. Mogućnost da napamet pošalješ loptu na Petkovića koji će ju zadržati čak i ako je protivnik Chelsea, od neizmjerne je važnosti.

Upravo zato su navijači posebnu pozornost ovog ljeta obraćali na vijesti o Petkovićevom odlasku. Želja Nenada Bjelice i Trabzonspora je bila jasna. Bjelica je trenirao Petkovića u Dinamu i zna o kakvom se igraču radi. Ne čudi stoga, što ga je hrvatski stručnjak htio priključiti HNL eskadrili u Trabzonsporu.

Petković bi se brzo prilagodio na novu ligu te bi bio veliko pojačanje za Trabzonspor. Već je puno puta u europskim natjecanjima pokazao kako igra svoju igru neovisno o protivniku. On će svoje uvijek napraviti, a na suigračima je da iskoriste njegove lucidne poteze kao što su to napravili Dario Špikić protiv Sparte i Marko Bulat protiv Rijeke.

Upravo zato se uprava Dinama toliko trudi sačuvati Petkovića u Dinamu. Dok se odlazak drugih igrača nekako može prožvakati, odlazak Petkovića bi u velikoj mjeri oslabio Dinamo. U sezoni gdje zbog sjajnih igara Hajduka, Dinamo ukoliko želi do titule mora nemilosrdno osvajati bodove.

Petkovićev ugovor s Dinamom traje još ovu sezonu. To znači da je Petković već iza 1.1.2024. slobodan dogovarati uvjete s drugim klubovima čime bi iz Dinama mogao otići bez odštete. Tu je svoju priliku vidio i Trabzonspor koji ga želi godinu ranije za manju cijenu nego što bi takvog igrača platili u normalnim uvjetima.

Dugo se povlačila priča o tome kako Petković traži veliki ugovor na koji uprava nije u potpunosti spremna. S obzirom na svu količinu novca koja je ovog je ljeta ušla u klub, što od postotka transfera bivših igrača, što od direktnih prodaja, mislim da svi navijači misle isto.

Dajte Petkoviću što hoće! Ukoliko je cijela priča zapela oko 200-300 tisuća eura godišnje to se mora što prije riješiti. Smiješno bi bilo kada bi Dinamo u ljetu kada je u blagajnu došlo 50 milijuna eura izgubi svog najboljeg igrača zbog milijun eura u tri godine.

On je to zaslužio time što je pružio Dinamu u zadnjih nekoliko sezona i zbog svega što mu može pružiti. Dinamo trenutno proživljava najveću tranziciju u zadnjih 15 godina i mora zadržati Petkovića pod svaku cijenu.

Njegov ostanak bi ujedno olakšao prilagodbu svakog novog igrača te bi donio prijeko potrebni val optimizma. Nakon nekoliko mjeseci gdje su priče o raspadanju Dinama ostanak Petkovića bi vratio vjeru kako nije baš sve crno kao dresovi u kojima je Dinamo sinoć igrao.

Komentari

Povezano