Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Komentar

Perišić je na Rujevici podsjetio da bi u HNL-u bio uništavač svjetova

“Sada sam postao Smrt, uništavač svjetova” – citat je koji se često čuje, no ove godine u još većem obujmu. Misao je to koja originalno dolazi iz knjige Bhagavad Gita, bitnog djela indijske duhovne mudrosti, a koju je izgovorio američki teorijski fizičar J. Robert Oppenheimer, ‘otac atomske bombe’, nakon što je sa svojim timom znanstvenika u tajnom laboratoriju u Los Alamosu stvorio prvu atomsku bombu. Prenijela je taj trenutak i ekranizacija njegova života pod redateljskom palicom Christophera Nolana.

Pod izborničkom palicom izbornika Zlatka Dalića je pak Hrvatska uništila Latviju s 5:0 golovima Ivanušeca, Kramarića, Pašalića te dva Petkovića. Bila je to poprilično jednosmjerna ulica od utakmice te je vrlo lako Hrvatska mogla upisati i uvjerljiviju pobjedu. Promašilo se još nekoliko velikih šansi, a istovremeno je dojam bio da reprezentacija nikada nije ni stisnula ozbiljnije papučicu gasa tijekom utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tome što nije zabio niti jedan gol, možda i najbolji igrač na terenu uz dvostrukog strijelca Petkovića je bio Ivan Perišić. Perišić je upisao dvije asistencije, podijelio pet ključnih dodavanja, pucao pet puta i kreirao još jednu izrazitu šansu za gol koja nije realizirana.

Bio je konstantna prijetnja po lijevom krilu te je jako dobro funkcionirao u trokutima s Ivanušecom i Sosom ili Ivanušecom i Petkovićem. No, povrh svega, čistom individualnom kvalitetom je pokazao da je i dalje igrač za kojeg ima mjesta u Tottenhamu i koji bi u HNL-u bio ogromna prevaga.

Jedan od navijača Hajduka je tijekom prijenosa u 89. minuti uspio doći blizu mikrofona i viknuti “Ivane, vrime je”. Srećom po sve ostale klubove u HNL-u, ljetni prijelazni rok ipak nije bio trenutak u kojem će Perišić doći u Hajduk.

Utakmica protiv Latvije je bila svojevrsni pokazatelj što bi Perišić radio većini protivnika u ligi. Iako je teško procijeniti sposobnosti latvijskih nogometaša čija je zadaća bila čuvanje Perišića jer nemamo dovoljno detaljnih podataka, niti videoisječaka da bi nešto konkretnije rekli o njima, možemo nagađati da se radi o sposobnosti sličnoj onim igračima koji igraju u Rudešu, Belupu, Istri, Lokomotivi, Varaždinu ili Gorici jer su im vrijednosti na tržištu jako slične.

Ovakav Perišić bi za Hajduk bio enormno pojačanje, a u HNL-u bi bio upravo ono iz citata Oppenheimera, odnosno Bhagavad Gite, uništavač svijetova. Niti jedan krilni napadač u ligi se ne može ni približno mjeriti s onime što radi Perišić, a nema ni braniča u ligi kojem bi povjerili zadatak čuvanja Perišića i vjerovali da ga može zadržati tijekom čitave utakmice. Ivan jednostavno živi u višoj brzini od naše lige, a kao takav itekako može biti od koristi u Tottenhamu.

Momčad Angea Postecoglua igra izuzetno ofenzivno orijentirani, dinamičan i atraktivan nogomet u kojem će Heung-Min Son preuzeti ulogu devetke zbog očajne forme Richarlisona. U tom sustavu je trenutno Manor Solomon prvi izbor na lijevom krilu, no Postecoglu tijekom utakmica daje dosta minuta igračima s klupe, a za očekivati je i da će rotirati u FA kupu.

Perišić će tako dobiti zasigurno dovoljno prilika u ovom novom zabavnom Tottenhamu i može biti važan kotačić u pohodu na znatno bolji plasman od prošle sezone. Istovremeno, ukoliko ga Postecoglu bude redovito koristio, Perišić može zadržati ovu razinu forme unatoč godinama, a to će biti zastrašujuće za HNL ukoliko iduće ljeto uistinu bude “vrime”.

Komentari

Povezano