Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Komentar

Prvi ispod crte u posljednjoj Ligi 16

Poznato po naplatnim kućicama koje vrućim ljetnim vikendima obilježavaju velike gužve i čuđenje naših televizijskih reportera, Lučko nam je u sezoni 2011./2012. dalo i nogometnog prvoligaša. Sezona ranije trebala je biti posljednja u kojoj će 1. HNL igrati 16 momčadi, ali odlukom HNS-a, smanjenje lige na 12 klubova prolongirano je za jednu sezonu.

Uslijedila je borba za dobivanje licenci, uz navodno mnogo zakulisnih igara kojima se pogodovalo pojedinim momčadima, a Lučko je kao drugoplasirana momčad 2. HNL licencu dobilo, za razliku od prvoplasirane Gorice, te tako postalo jedini novi prvoligaš za sezonu 2011./2012., koji će svoje utakmice igrati u Zagrebu na stadionu u Kranjčevićevoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad s puno zanimljivih HNL imena predvođena Draženom Biškupom na klupi i kapetanom Krunoslavom Rendulićem na travnjaku u prvom je kolu izborila 1:1 remi sa Zadrom, a prvi od svojih šest ligaških pogodaka, čime je bio najbolji strijelac Lučkog u sezoni, zabio je Nikola Rak i time zlatnim slovima ostao upisan u povijesne knjige kluba osnovanog 1931. godine kao NK Velebit.

Četiri kola i isto toliko poraza kasnije, bivšim trenerom postao je Biškup, a na klupu Lučkog sjeda Željko Kopić, koji će se na istoj zadržati do posljednjeg kola. On je do prvog boda stigao u svojoj trećoj utakmici, remiziravši kod Slaven Belupa, a prva povijesna pobjeda Lučkog u 1. HNL stigla je u sljedećem, 9. kolu kada je pogotkom Leopolda Novaka na Kranjči pao Karlovac.

U sljedećih osam kola, odnosno do zimske pauze, skupilo se lijepih 10 bodova, a još bolji je bio dojam i igra koju su igrači Lučkog pružali na hrvatskim travnjacima. Ta kvaliteta nogometa i ritam skupljanja bodova nastavljen je i na proljeće.

Ubilježena su tek tri poraza, pobjede protiv Istre 1961 te Hajduka na Poljudu, nakon čega su oko stadiona izbili neredi pristalica Bilih, te upisana tri boda protiv Varaždina koji je odustao od natjecanja nakon 24 odigrana kola. Ipak, tih proljetnih devet bodova uz sedam remija nisu bili dovoljni za ostanak u ligi, budući da je Rijeka imala sedam bodova više nakon posljednjeg kola.

Slavko Blagojević, Mario Burić, Ivan Graf, Rak, Rendulić, Andre Silva, Nikola Žižić samo su neki od igrača koji su prije i nakon Lučkog upisali respektabilne domaće i inozemne karijere, ostavši upisani u povijesti i kao posljednji trinaestoplasirani sastav u povijesti HNL-a, odnosno te sezone prvi ispod crte koja vodi u 2. HNL.

Komentari

Povezano