Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Prijenos

TURSKA – HRVATSKA / Tekstualni prijenos: POBJEDA HRVATSKE 2:0, KOVAČIĆ DVOSTRUKI STRIJELAC

KRAJ UTAKMICE

90+7’ Sudac svira kraj utakmice, no Turci traže VAR provjeru zbog potencijalnog jedanaesterca.

90+6’ Pokušava Turska centaršutevima doći do pogotka, no naši sve čiste.

90+3’ Odlična šansa Turske u samoj završnici. Soyuncu pronalazi dugom loptu Celika. Lopta dolazi do Tosuna koji okreće Gvardiola, kombinira s Gulerom i na kraju puca pod gredu Livakovića. Dominik sjajno brani i čuva hrvatsku mrežu netaknutom.

90+2’ Umjesto Perišića ulazi Ivanušec.

90+1’ Igrat će se pet minuta nadoknade.

90’ Udarac Majera iz daljine koji ide točno u ruke turskog golmana.

85’ Pokušaj Tosuna s nekih 14 metara. Dovoljno je ga omeo Šutao da lopta ode pored gola.

84’ Mijenja sada Hrvatska. Izlaze Kramarić i Modrić, ulaze Majer i Musa. Modrić dobiva pljesak turske publike.

81’ Izmjene u sastavu Turske. Ušli su Umut Nayir i Cenk Tosun, a izašli Under i Unal.

77’ Kovačić je gurnuo dobro za Perišića, a on pronalazi Kramarića u poziciji za šut. Andrej ipak nije bio precizan, no nije to bilo bezopasno.

75’ Hrvatska se mota oko kaznenog prostora Turske, no nitko nije uspio uputiti udarac.

71 Undera nije bilo dugo, no sada je ponovno okušao udarac s desne strane. Srećom, ide to daleko od gola.

69’ Žuti karton za Gvardiola koji radi oštar start.

67’ Izmjene radi Turska. U igri su Baris Yilmaz i Arda Guler. Izašli su Akturkoglu i Kokcu.

64’ Iz igre izlazi Pašalić, na desno krilo ide Juranović.

62’ Livaković dobiva žuti karton zbog zadržavanja vremena.

61’ Celik puca s nekih 20 metara s desne strane, ali je šut potpuno bezopasan.

58’ PAŠALIĆ PROMAŠIO ZICER! Luka Modrić je s desne strane ubacio u peterac, našao se tamo Mario Pašalić koji pogađa pred samim golom golmana Turske. Šteta! Trebali smo ovdje imati 3:0.

56’ Kadioglu je prošao kroz Hrvatsku obranu i pao u 16 metara. Na prvu se čini da nema prekršaja.

54 Nekoliko udaraca Hrvatske je sada blokirano. Prvo je pucao Kovačić unutar 16 metara, a nakon njega i Pašalić. Oba su udarca blokirali braniči Turske.

52’ Potencijalno dobra akcija Hrvatske je prekinuta zbog zaleđa Perišića.

47’ Turska je osvojila korner iz kojeg nije proizašlo ništa.

46’ Počelo je drugo poluvrijeme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+4 GOOOOOOOOOOOOOOOOL! U zadnjoj minuti prvog poluvremena Turska gubi loptu na sredini terenu, prikuplja ju Brozović koji daje do Modrića, a on gura Pašalića u dobru poziciju. Pašalić puca, golman Turske brani, no na odbijanac je naletio Kovačić koji zabija drugi gol večeras

44’ Turska je sada pritisnula te je sabila Hrvatsku u 16 metara. Dobro se brani Hrvatska i nema nikakvih opasnosti po gol.

39’ Napad Turske nije bio uspješan. Centaršut s lijeve strane su očistili naši igrači, a udarac nakon toga je otišao daleko od gola.

37’ Veliki udarac za Tursku. Ozlijedio se Calhanoglu, ponajbolji igrač Turske. Umjesto njega ulazi Ismail Yuksek.

36’ Mogla je ovo biti dobra akcija za Hrvatsku, ali kombinacija Kovačića i Kramarića nije prošla.

32’ Čudesno je sada Stanišić probio čitavu desnu stranu i došao skroz do golmanovog kuta. Lopta pogađa golmana u noge, no sudac to ne vidi i nema kornera za Hrvatsku. Stanišić je opravdano ljut.

28’ Pogreška Livakovića kod ispucavanja. Pogodio je na samo par metara od gola Unala, no srećom nije se ništa loše dogodilo po Hrvatsku.

25’ Primirala je Hrvatska nakon gola nalete Turske. Jednu opasnu loptu u prostor je presjekao Šutalo.

20’ GOOOOOOOOOOOL! Šutalo dugom loptom pronalazi Stanišića na desnoj strani, on u sredini pak nalazi Pašalića. S par dodavanja u srcu šesnaesterce se činilo da su zakomplicirali Pašalić i Perišić, no na loptu je naletio Kovačić koji je raspalio po golu i zabija za 1:0!

17’ Hrvatska se ponovno poigrava. Gvardiol gubi loptu, stvara se nered na desnom kraju šesnaesterca gdje Under vrti naše igrače. Na kraju Kokcu puca, ali je Livaković na mjestu.

16’ Prvi udarac Hrvatske. Barišić centrira u 16 metara, a turski branič odbija do Stanišića koji puca, no pored lijeve stative.

11’ Korner za Tursku nakon kojeg Akturkoglu zabija gol, ali srećom po Hrvatsku, našao se u zaleđu.

10’ Velika šansa za Tursku! Josip Šutalo nakon osvojenog duela ipak gubi loptu, a Akturkoglu umalo zabija gol. Livaković fantastično brani.

7’ Ponovno pokušavaju Turci preko Undera, no ovoga puta iz teške pozicije ne pogađa okvir.

5’ Pogreška Marcela Brozovića nakon koje Turska ima napad. Ozcan je presjekao njegovo slabo dodavanje i gurnuo loptu za Undera čiji opasan udarac brani Livaković.

4’ Nema konkretnije akcije niti od jedne ekipe. Greške u predaji lopte se događaju na obje strane.

1’ Počela je utakmica!

MINUTA ŠUTNJE

Održana je minuta šutnje za stradale u potresu, a turski navijači su podigli u trenucima prije i koreografiju kojima su pozvali na zajedništvo u jeku katastrofe koja ih je pogodila.

POZNATI SU SASTAVI

Hrvatska se odlučila na tri promjene u odnosu na utakmicu protiv Walesa. Na lijevom beku će startati Borna Barišić, na desnom Josip Stanišić, dok će mjesto u prvih 11 dobiti i Mario Pašalić. Na poziciju napadača je pomaknut Andrej Kramarić.

SUDAC UTAKMICE

Glavni sudac utakmice je Šveđanin Lars Ekberg koji je bio 4. sudac na utakmici Hrvatske i Španjolske na Euru 2021.

DALIĆ IZJEDNAČAVA REKORD

S današnjim susretom će Zlatko Dalić upisati 72. nastup kao izbornik reprezentacije čime će se izjednačiti s dosadašnjim rekorderom, Miroslavom Ćirom Blaževićem.

NAJAVA UTAKMICE

Hrvatska reprezentacija igra drugu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvu večeras od 20:45 u Bursi. Nakon razočaravajućeg remija 1:1 s Walesom na Poljudu, Hrvatska će morati tražiti pobjedu protiv momčadi koja joj je prema kladionicama i najveći konkurent za prvo mjesto u skupini. Turska je u kvalifikacije ušla s pobjedom protiv Armenije 2:1.

U Tursku je Hrvatska stigla bez Marka Livaje i Brune Petkovića, no izbornik Zlatko Dalić je naglasio da ima dovoljno oružja na raspologanju u napadu, istaknuvši uz Andreja Kramarića i Petra Musu.

Hrvatska i Turska igraju večeras svoju 11. međusobnu utakmicu. Trenutni omjer je 3-5-2 u korist Hrvatske uz gol razliku 14:12. Pomalo nevjerojatno, ali 14 golova Hrvatske zabilo je 14 različitih strijelaca.

Nakon ove utakmice slijedi pauza od kvalifikacija, a Hrvatskoj će idući susreti biti oni u Ligi nacija u lipnju ove godine.

Komentari