Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Ofenziva PodcastVijesti

Ofenziva na HNL – 36. kolo – Rezime sezone

Zastor na HNL sezonu 2023./2024. spušten je proteklog vikenda, a našoj Ofenziva na HNL ekipi čini se kao da je imala 5 sezoni u jednoj. Svjedočili smo nekim epskim trenucima koji će se pamtiti i jednog dana prepričavati unucima.

Sve je još na ljeto 2023. počelo Hajdukovom pobjedom u derbiju protiv Dinama, a nastavilo se Osijekovim otvaranjem Opus Arene. Pamtit ćemo preokrete poput utakmice Rudeš – Osijek 3:0 do 3:4 i Istra – Osijek 1:4 do 4:4 te Dinama protiv Osijeka od 0:2 do 3:2, kao i najveću rezultatsku pobjedu sezone Rijeka-Istra 6:0 i smjenu Mislava Karoglana za prvu od mnogobrojnih trenerskih koje su se dogodile kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počevši od Jakirovićevog “bijega” u Zagreb, dolaska Sopića u Rijeku, Hajdukovog poraz od Istre duboko u sudačkoj nadoknadi, Pjacinog povratka u HNL simultankom protiv Osijeka, pa sve do Galešićievog maradonijanskog gola u Koprivnici, na jednom od mnogobrojnih katastrofalnih HNL travnjaka. Kad smo kod travnjaka, HNL se ove sezone igrao i u uvjetima primjerenijim Zlatnoj pirueti, Snježnoj kraljici ili vaterpolo utakmicama, što i nije bila prepreka za naše najbolje nogometaše.

Pamtit ćemo rasprodane tribine Poljuda, Maksimira, Rujevice, Kranjčevićeve, Gorice, Varteksa, Aldo Drosine, Ivana Kušeka Apaša, i nekoliko hat-trickova, točnije – trogodaka, poput onog Duje Čopa na otvaranju drugog dijela sezone.

Ne zaboravimo i najveću zimsku zabavu svih HNL zaljubljenika uz sličice Panini, Rudeš koji je za dlaku uspio izbjeći postati najlošija ekipa u povijesti lige, ostavivši pritom u arhivu najfamozniju “svečanu ložu” u povijesti nogometa.

U posljednjoj trećini sezone okupirala nas je povijesna afera sa curenjem audiozapisa iz VAR sobe tj. VARleaks, kao posljedica utakmice Varaždin – Hajduk 2:2, nakon čega je uslijedio Hajdukov strmoglavi pad i dvoboj Rijeke i Dinama za naslov prvaka koji se nekoliko kola prije kraja pretvorio u jednoboj s već prijašnjih sezona viđenim ishodom, a Dinamo je stigao do nove dvostruke krune.

Naša je HNL ekipa u čak 39 tjednih emisija pokrila sva zbivanja na domaćim travnjacima, trudila se svim ekipama dati podjednaku pažnju i pričati o zabavnim i smiješnim stvarima, ali i o taktici i svemu onome nogometnome što smo mogli vidjeti svakog vikenda.

Jesmo li u tome uspjeli, reći ćete nam vi, a do sljedeće sezone vas pozdravljamo i odlazimo na zasluženi mini odmor prije početka Europskog prvenstva.

Hvala!

Komentari

Povezano