Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

1. NL: Jarun u završnici do boda kod Orijenta

U jedinom susretu subotnjeg dijela programa desetog kola SuperSport Prve NL, Orijent i Jarun su na Krimeji remizirali 1:1.

Prvu priliku na utakmici imali su domaćini već u petoj minuti kada je ubačaj Noela Bodetića mirno prihvatio Andrija Bubnjar, ali je njegov udarac otišao malo iznad prečke. Jarun je, zatim, zaprijetio u nekoliko navrata, a ističe se pokušaj Tina Levanića u 14. minuti čiji je šut išao ravno u Dinu Curaća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su nastavili stvarati šanse pred protivničkim vratima, no bez učinka. Orijent je mogao kazniti promašaje suparnika u 27. minuti kada se po lijevoj strani pred gostujući gol sjurio Nikola Medojević, ali mu je u posljednji trenutak uklizao Ivan Cvetko i spasio svoju momčad.

Nastavno na spomenutu priliku, domaćini su zaigrali bolje te u 33. minuti poveli preko Medojevića. Mateo Monjac ubacio je loptu u kazneni prostor gdje se dobro snašao 19-godišnji Crnogorac i glavom postigao ovosezonski prvijenac.

Jarun je mogao uzvratiti svega četiri minute kasnije, ali je fenomenalan volej Levanića završio pokraj vratnice. U prvom dijelu valja još istaknuti dva pokušaja Medojevića u sudačkoj nadoknadi koji su završili izvan okvira gola.

U nastavku su gosti aktivnije krenuli po pogodak, a prvu opasnost kreirao je Josip Tadić čiji je šut iz blizine obranio Curać. U 63. minuti Orijent je ostao s igračem manje nakon što je na svojoj polovici neprimjeren prekršaj napravio Filip Braut i zaradio crveni karton.

Do kraja dvoboja, Zagrepčani su okružili protivnički gol u nastojanju da izjednače rezultat, a poslije pogođene prečke, lopta je konačno ušla u mrežu u 89. minuti. Po izvedenom korneru, Cvetko se najbolje snašao u šesnaestercu domaćina i zabio za 1:1.

Mogao je Jarun i do punog plijena, ali je greda ponovno zaustavila udarac gostiju. Današnjom je podjelom bodova momčad iz Zagreba ostala na sedmom mjestu s dva boda prednosti ispred osmog Orijenta.

Deseto kolo sutra će zaključiti ogled Croatie iz Zmijavaca i Vukovara.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano