Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

16-godišnja Ruskinja deklasirala trostruku Grand Slam finalisticu i ispisala povijest

Šesnaestogodišnje rusko čudo od djeteta, Mirra Andreeva, večeras je na Rod Laver Areni jednostavno deklasirala šestu tenisačicu s WTA ljestvice Tunižanku Ons Jabeur. Mlada Ruskinja je slavila sa 6:0 6:2 poslije svega 55 minuta igre.

Andreeva je u prvom setu protivnici prepustila svega osam poena te je bez izgubljenog gema povela s 1-0. Time je, sa samo 16 godina i 263 dana, postala najmlađa tenisačica u povijesti koja je prvi set protiv TOP 10 nositeljice Grand Slama osvojila sa 6:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu je Jabeur uspjela osvojiti dva gema na svom servisu, međutim na primanju nije bila ni blizu breaka te je osvojila tek pet poena za konačnih 6:0 6:2. Andreeva je tako postala druga najmlađa tenisačica u povijesti Open ere koja je Grand Slam meč okončala s tri ili manje izgubljenih gemova protiv TOP 10 nositeljice, a rekord još uvijek drži Jelena Dokic koja je u prvom kolu Wimbledona 1999. godine svladala prvu nositeljicu Martinu Hingis sa 6:2 6:0 čime je prekinula niz Švicarke od 11 uzastopnih Grand Slam polufinala.

Za mladu i mega talentiranu Mirru je ovo prva TOP 10 pobjeda u karijeri, a definitivno i najveća dosad. U trećem kolu Australian Opena će igrati protiv pobjednice dvoboja između Kamille Rakhimove i Diane Parry.

Podsjećamo, Andreeva je prošle godine na Australian Openu igrala finale juniorskog turnira u kojem je tijesno poražena od sunarodnjakinje Aline Korneeve sa 7:6 4:6 5:7.

Komentari

Povezano