Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

17-godišnji Hrvat briljantan u porazu Joventuta

Košarkaši Joventuta su u okviru sedmog kola Eurokupa poraženi od Parisa na domaćem parketu poslije produžetka rezultatom 101:94 čime su Parižani ostali neporaženi u ovoj sezoni natjecanja. Ipak, u tom porazu je fantastičan bio veliki hrvatski košarkaški talent – Mihael Ružić.

17-godišnji Zadranin je u porazu po prvi put ove sezone dobio značajnu minutažu silom prilika, odnosno zbog ozljeda suigrača te ju je iskoristio na impresivan način. Za 24 minute provedene na parketu, ubacio je 17 poena uz sjajan šut iz igre (5/7 za 2, 2/2 za 3) čemu je pridodao i pet skokova te po dvije asistencije i dvije blokade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ovaj vrlo nadareni krilni centar sin je dvoje sportaša, bivšeg košarkaša Tomislava Ružića i svojevremeno najbolje europske odbojkašice Barbare Ružić, koju neki od vas zasigurno pamte pod prezimenom Jelić. Podsjećamo, Michael je proteklog ljeta Zadar zamijenio Španjolskom.

Michael, inače rangiran kao sedmi najveći talent svojeg godišta u svijetu prema cijenjenoj stranici Eurospects.com, prošle je sezone nastupao za kadete i juniore Zadra, oduševivši sve prisutne na prestižnom juniorskom ANGT turniru. Prve seniorske minute upisao je u dresu zadarske razvojne momčadi Jazine-Arbanasi, bilježivši u Prvoj Ligi 13.0 poena i 5.7 skokova po susretu uz 53% šuta iz igre.

Komentari

Povezano