Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

18-godišnji Krajnović upisao index 42, Cibona jedva do pobjede protiv Furnira

Utorak i srijeda bile su rezervirane za 3. kolo košarkaške Lige za prvaka i Lige za ostanak, a vidjeli smo nekoliko zanimljivih dvoboja, uz fenomenalan nastup talentiranog Luke Krajnovića u dresu Bosca.

Kolo je otvoreno u utorak dalmatinskim dvobojem Splita i Šibenke. Šibenčani su se držali na pristojnom zaostatku kroz cijelo prvo poluvrijeme, da bi Splićani početkom nastavka laganim dodavanjem gasa povećavali prednost i odveli susret u za njih mirnije vode. U konačnih 101:75 najveći doprinos dali su splitski Amerikanci – Shannon Shorter upisao je 18 poena, a jedan manje dodali su Tyrell Nelson i Lewis Sullivan. Najbolji gostujući igrač bio je Patrik Jambrović sa 16 poena, 8 skokova i 6 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derbi kola odigran je u Zadru, gdje je u dvorani na Višnjiku domaći Zadar s 85:67 savladao Cedevitu Junior. Bio je to jednosmjeran susret od samog početka, gosti niti u jednom trenutku nisu upisali vodstvo, a uoči posljednjih deset minuta vodstvo Zadra glasilo je ogromnih 73:47. S po 15 poena najistaknutiji pojedinci Zadra bili su Sani Čampara i Dario Drežnjak, dok je Kruno Simon za goste upisao 21 ubačaj.

Cibona je teškom mukom slavila u gradskom dvoboju protiv Furnira. Vidno umorni nakon odigranih 95 minuta u subotu i nedjelju, Cibosi vodstvo od 73:61 osam minuta prije kraja susreta nisu uspijeli sačuvati da bi utakmicu mirno priveli kraju. Tricom Matea Vidovića Lavovi iz Dubrave stižu do izjednačenja 79:79 tri minute prije kraja. Ušlo se u napetu završnicu u kojoj su Vukovi ostali pribraniji s linije slobodnih bacanja i na koncu slavili s 88:86. Sven Smajlagić je s 19 poena, 8 skokova i 4 asistencije bio najbolji domaći igrač, dok se kod Furnira s 28 poena, 4 skoka i 8 assista istaknuo 20-godišnji centar Matej Bošnjak, jedan od igrača na kojeg će hrvatska košarka svakako moći računati u budućnosti.

A kad smo već kod budućnosti hrvatske košarke, svakako valja istaknuti Luku Krajnovića. I ne samo u ovome izvještaju, nego bi se svi naši ABA Ligaši trebali zapitati zašto ovaj bek rođen u travnju 2004. godine i dalje igra za Bosco. Naime, ovaj talentirani Zagrepčanin je u pobjedi Bosca nad Goricom 107:80 upisao 36 poena, po 5 skokova i asistencija, 4 ukradene lopte, uz šut iz igre od 67% te ukupni indeks korisnosti 42! Najveću ispomoć Krajnović je imao u Luki Babiću, koji je upisao 17 poena, jednako koliko je za Goricu ubacio Jure Gunjina.

Dinamo je pobjedom u Sinju napravio korak bliže osiguravanju ostanka u ligi, dok su svoje jučerašnje protivnike, košarkaše Alkara, ostavili same na dnu ljestvice. U konačnih 85:75 Ivan Novačić je ugradio 24 poena, dok domaćinima nije pomogao double-double učinak Lovre Bašića od 18 poena i 11 asistencija.

Samo tri napadački raspoložena igrača bila su dovoljna Zaboku da savlada indisponirane košarkaše DepoLink Škrljeva s 93:81. Robert Glasper upisao je 27 poena i 9 asistencija kod domaćina, 20 poena dodao je Lukša Buljević, a 19 uz 9 skokova Marko Perović. S 26 ubačenih koševa kod gostiju se istaknuo Martin Jelić.

Cibona i Split vodeći su u Ligi za Prvaka s po 21 pobjedom i 4 poraza. Jednu pobjedu manje i poraz više ima Zadar, slijede Cedevita Junior s omjerom 18-7, Šibenka s 13-12 te Furnir 12-13.

U Ligi za ostanak stvari su mnogo kompliciranije. Najsigurniji je trenutno Dinamo s omjerom 10-15, slijedi Bosco s 8-17 te tri momčadi s po 7 pobjeda i 18 poraza – Zabok, Škrljevo i Gorica. Posljednji je Alkar s pobjedom manje i porazom više od trojke ispred njega.

Komentari

Povezano