Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

20 godina nakon originala, stiže nastavak Football Factoryja

Film o navijaču Chelseja koji živi za nasilje, seks, drogu i alkohol snimljen 2004. godine jedan je od najpoznatijih filmova koji je na velike ekrane prenio dio engleske ultras, ili ako baš želite, huliganske kulture.

Engleski glumac Danny Dyer, koji je utjelovio lik Tommyja Johnsona, 30-godišnjaka člana Chelseajevog firma koji uglavnom smisao života vidi u čekanju vikenda i utakmica s rivalima kako bi se potukao s nekim od protivničkih navijača polučio je veliku popularnost među samim navijačima, a na određeni način i približio navijačku supkulturu ostatku svijeta, pa čak i ako su je nakon gledanja filma još i manje razumjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film je glumcu Dannyju Dyeru donio veliku popularnost koja je rezultirala i dokumetarcem “The Real Football Factories” u kojem on obilazi najistaknutije otočke navijačke skupine i kroz nizove intervjua pokušava razumjeti ili javnosti dočarati njihov modus operandi.

Nedugo nakon snimanja ovog niza dokumentaraca, Dyer se zaputio i u ostatak Europe i Južne Amerike s novim serijalom “The Real Football Factories International”, između kojeg je obišao i pripadnike zagrebačkih Bad Blue Boysa i splitske Torcide.

20 godina nakon, Danny Dyer počeo je raditi na novom projektu, naziva “Marching Powder”, koji sam po sebi, navodi redatelj Nick Love koji je bio glavni odgovorni i na filmu Football Factory, nije nastavak The Football Factoryja, ali je priča o srednjovječnom huliganu i ovisniku o kokainu, koji je uhićen i koji ima šest tjedana za promjeniti svoj život, u suprotnome ga čeka dugotrajna zatvorska kazna.

Glavni akter u filmu balansira između svog braka, ovisnosti i druženja s kolegama s tribine, a očekuje se kako bi film u kinima trebao biti 2025. godine.

Komentari

Povezano