Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

20-godišnja Japanka olimpijskim zlatom nastavila niz bez međunarodnog poraza

Večeras smo u Champ-de-Mars Areni gledali tri hrvačka finala na Olimpijskim igrama u Parizu. Zlata su otišla u Iran, Bugarsku te Japan.

U finalu kategorije do 67 kilograma grčko-rinskim stilom gledali smo duel između Ukrajinca Parviza Nasibova i Iranca Saeida Esmaeilija Leivesija. Iako je Ukrajinac poveo, 21-godišnji Iranac je ubilježio pobjedu od 6:5. Za Esmaeilija Leivesija je to prva olimpijska medalja, dok je Nasibov ponovio isti uspjeh iz Tokija 2021. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broncom su se okitili Azerbajdžanac Hasrat Jafarov koji je s 8:0 bio bolji od Kirgistanca Amantura Ismailova te Kubanac Luis Alberto Orta Sanchez koji je također s uvjerljivih 7:0 svladao Armenca Slavika Galtsyana.

U kategoriji do 87 kilograma je zlato osvojio Bugar Semen Sergeevich Novikov koji je sa 7-0 pobijedio Iranca Alirezu Mohmadipianija. Bronce su osvojili Ukrajinac Zhan Beleniuk koji je s 3-1 porazio Poljaka Arkadiusza Marcina Kulynycza te predstavnik Danske Turpal Ali Bisultanov koji je s 2-1 pobijedio Mađara Davida Losonczija.

U kategoriji do 53 kilograma slobodnim stilom za žene, trijumfirala je Akira Fujinami. Japanka je bila najuvjerljivija od svih te je prekidom zbog velikog rezultata (10:0) pobijedila Ekvadorku Luciju Yamileth Yepez Guzman. 20-godišnjakinja je tako dvama naslovima svjetske prvakinje pridodala i olimpijski naslov te je još uvijek bez poraza na međunarodnim natjecanjima.

Do bronce su došle Hyo Gyong Choe iz Sjeverne Koreje koja je na isti način bila bolja od Nijemice Annike Wendle te Kineskinja Qianyu Pang koja je sa 6:2 slavila protiv Mongolke Khulan Batkhuyag.

Komentari

Povezano