Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

21-godišnjak neočekivano odlazi u mirovinu nakon svega dvije godine u NBA-u

Houston Rocketsi su dogovorili otkup ugovora s AJ Griffinom nakon kojeg se očekuje njegov odlazak u mirovinu, prenijeli su američki mediji. Ove vijesti su potvrda sumnji koje su se počele pojavljivati prije nekoliko dana diljem košarkaške javnosti.

Griffin je izabran 16. izborom na NBA draftu 2022. od strane Atlanta Hawksa iz sveučilišta Duke gdje je odigrao jednu, ali pamtljivu sezonu. Njegov potencijal se ususret draftu činio ogromnim te su ga mnogi vidjeli i kao izbor lutrije. U jedinoj sezoni s Blue Devilsima postizao je prosječno 10,4 poena, 3,9 skokova i 1,0 asistenciju po utakmici uz impresivne postotke šuta od 49,3 posto iz igre, a čak 44,7 posto za tri poena. Zbog tih rezultata zaradio je priznanje za najboljeg rookieja ACC konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi Griffin je odmah dobio ulogu u Atlanti tijekom svoje rookie sezone. Griffin je nastupio u 72 utakmice tijekom sezone 2022./23. te je u prosjeku postizao 8,9 poena, 2,1 skok i 1,0 asistenciju u 19,5 minuta po utakmici. Njegovi postotci iz igre su ponovno bili iznadprosječni – s 46,5 posto iz igre i 39 posto za tri poena je ponovno pokazao preciznost svog šuta, no impresivan je bio i na obrambenoj strani terena zbog čega su ga mnogi vidjeli kao pouzdanog 3&D igrača.

Međutim, u prošlogodišnjoj sezoni Griffin je naišao na brojne probleme. Mnoge ozljede su ga dovele u lošu igračku formu zbog koje je nastupio u svega 20 utakmica. Njegova igra je zabilježila veliki pad – u svega 8,6 minuta je postizao 2,4 poena po utakmici, dok su mu postotci šuta pali na očajnih 29% iz igre i 25,6% za tri poena.

Nakon slabih nastupa, Hawksi su ga odlučili poslati u Houston Rocketse prije druge runde ovogodišnjeg drafta. Rocketsi su u zamjenu za Griffina poslali svoj 44. izbor. U Houstonu se zasigurno očekivalo da će Griffin konkurirati za minute na dnu rotacije u vrlo talentiranoj i dubokoj momčadi Rocketsa, no ipak, izgleda da to nažalost neće biti slučaj. Griffin je pokazivao konzistentnost kroz sve mlađe kategorije te je teško sa sigurnošću reći kako se u budućnosti ne bi ponovno zasjao u nekoj od NBA franšiza.

Do ovog trenutka, nije naveden razlog zbog kojeg bi Griffin mogao donijeti odluku o povlačenju iz košarke. Amerikanac je inače sin bivšeg NBA igrača Adriana Griffina koji je proveo devet sezona u ligi kao igrač, dok je 15 godina bio u ulozi pomoćnog, a jednu glavnog trenera. Otac Adrian je u ulozi čovjeka broj jedan trenirao Milwaukee Buckse prvu polovicu prošle sezone sve dok nije bio otpušten i zamijenjen Docom Riversom.

Komentari

Povezano