Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

37-godišnji hrvatski centar odveo Joventut do trijumfa protiv snažnog Hapoela

Košarkaši Joventuta su zaslužni za najveće iznenađenje prvog dana natjecanja nove sezone Eurokupa. Oni su u svom Palau Municipalu sa 78:75 svladali Hapoel iz Tel Aviva, a do trijumfa ih je predvodio hrvatski košarkaš Ante Tomić.

Španjolci su briljantno otvorili utakmicu pa su poslije šest i pol minuta igre došli do dvoznamenkaste prednosti od 16:5. Nakon toga su ostali bez poena do kraja dionice što su gosti iz Izraela znali kazniti i serijom od 16-0 na odmor odlaze s vodstvo od 21:16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom druge četvrtine je Hapoel otišao i na maksimalnih +10, međutim Joventut se ubrzo vraća u susret te do poluvremena u potpunosti izjednačavaju rezultat pa se na predah otišlo sa 37:37. Tijekom cijelog drugog dijela se nijedna momčad nije odvajala na više od dva posjeda prednosti, a Joventut je u završnici imao više raspoloženih igrača te je pobjedom otvorio novu sezonu Eurokupa.

37-godišnji hrvatski centar Ante Tomić je bio najbolji strijelac susreta sa 17 postignutih poena (8/9 iz igre, 1/1 slobodna bacanja), a tome je pridao i 12 skokova za “double double” učinak na početku sezone i valorizaciju od 32 indeksna boda. Njemu se sa 16 poena priključio Kaiser Gates, dok se naš 17-godišnji mladi reprezentativac Michael Ružić za 13 minuta na parketu nije uspio upisati u strijelce u pobjedničkim redovima (0/1 iz igre, 0/2 slobodna bacanja).

Za Hapoel Tel Aviv je u europskim natjecanjima debitirao bivši NBA as, Patrick Beverley, koji je ubacio 14 poena uz šest asistencija, ali uz skroman šut iz igre (5/16), dok je isti broj poena imao Brazilac Bruno Caboclo.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano