Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

60-godišnjak izborio Olimpijske igre nakon 40 godina čekanja

60-godišnji Leonel Martínez je senzacionalno izborio nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, točno 40 godina nakon što je nastupio na Igrama u Los Angelesu 1984. godine.

Strijelac iz Venecuele je osigurao mjesto na svojim drugim Igrama u karijeri nakon što je osvojio drugo mjesto u finalu muškog trapa na Panameričkim igrama u Santiagu. Martinez je prethodno nastupio na OI u Los Angelesu 1984. godine u mješovitom trapu gdje je zauzeo 41. mjesto sa 175 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40 godina razmaka između njegova dva nastupa na Olimpijskim igrama je drugi najdulji ”post” u povijesti. Samo je japanski jahač Hiroshi Hoketsu imao dulji razmak između nastupa na Igrama. Hoketsu je nastupio u Tokiju 1964. godine nakon čega je čekao čak 44 godine prije nego što se ponovno natjecao na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, u dobi od 67 godina.

Martinezov plan nakon OI u Los Angelesu je, naravno, bio plasman u Seoul četiri godine kasnije. Međutim, kad se vratio kući u Venecuelu, brzo se zaokupio redovnim životom. Pokrenuo je tvrtku za proizvodnju jednokratnih predmeta za medicinske stručnjake, poput pilinga i drugih alata. Upoznao je ženu koja mu je sada supruga, Magaly Chacin, te je dobio dvoje djece.

Do početka Igara 1988. godine se povukao iz profesionalnih natjecanja, odlučivši umjesto toga svu svoju energiju usmjeriti na obitelj i posao. Ipak, nakon otprilike 25 godina, rekao je Martínez, vidio je da je dosegao stabilnost u životu. Djeca su mu odrasla, a posao je bio stabilan, što mu je omogućilo da nastavi živjeti svoj stari san.

2011. je ponovno počeo trenirati kako bi se natjecao u trapu s ciljem povratka na svjetsku scenu, a 12 godina kasnije je izborio odlazak na druge Olimpijske igre u karijeri.

Komentari

Povezano