Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Aalborg i Hansen iznenadili Magdeburg i ušli u finale Lige prvaka

Rukometaši Aalborga postali su prvi finalisti ove sezone Lige prvaka. Danski tim je u prvoj utakmici Final Foura u Kölnu pobijedio Magdeburg, prošlogodišnjeg prvaka Europe, s rezultatom 28:26. Ovo je drugi put u povijesti Aalborga da se plasirao u finale Lige prvaka, a legendarni Mikkel Hansen imat će priliku osvojiti svoj prvi naslov europskog klupskog prvaka u svojoj posljednjoj sezoni.

Utakmica između Aalborga i Magdeburga bila je dramatična od početka do kraja, bez značajnije prednosti bilo koje ekipe. U posljednje četiri minute ušlo se s rezultatom 25:25. Mads Hoxer Hangaard zatim je postigao gol za vodstvo Aalborga. Niklas Landin, koji do tada nije imao značajnih obrana, napravio je čudesnu obranu, a Hoxer je potom postigao još jedan gol, osiguravši Aalborgu nedostižnu prednost minutu prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak pobjede bio je 23-godišnji danski desni vanjski igrač Mads Hoxer, koji je postigao osam golova. Sebastian Barthold dodao je šest golova, dok su Mikkel Hansen i Thomas Sommer Arnoldsen postigli po pet. Na strani Magdeburga, najbolji strijelac bio je Omar Ingi Magnusson s deset pogodaka.

Protivnik Aalborgu u finalu u nedjelju bit će pobjednik susreta između Kiela i Barcelone, koji se igra u 18 sati. Jedini hrvatski predstavnik na Final Fouru je Domagoj Duvnjak, koji će kao kapetan Kiela pokušati dovesti svoj tim do finala. Ako Barcelona bude bolja, gledat ćemo reprizu finala iz 2021. godine, kada su Katalonci uvjerljivo pobijedili Aalborg.

Komentari

Povezano