Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Adesanya brutalno nokautirao Pereiru za povratak na tron srednje kategorije

U ranojutarnjim satima je održan UFC 287 kojeg je predvodila borba za prvaka u srednjoj kategoriji (do 83.9 kilograma) između prvaka Alexa Pereire i Israela Adesanye. Bila je to druga borba za pojas u UFC-u između ova dva borca, a u prvoj borbi je Adesanya izgubio tehničkim nokautom u posljednjoj petoj rundi unatoč tome što je do tog trenutka vodio na sudačkim karticama. Pereira je tom pobjedom prekinuo niz Adesanye koji je 5 puta zaredom obranio pojas te je Brazilac postao UFC-ov prvak u svom osmom profesionalnom MMA meču.

Rivalstvo između ovih boraca je postojalo i prije nego što su se dva kickboksača odlučila okušati u MMA-u, a Pereira je oba puta pobijedio Adesanyu u Gloryju (1. put odlukom sudaca, 2. put nokautom). Ovog puta je, napokon, slavio – Adesanya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva runda je protekla u ispitivanju snaga, ali druga je donijela mnogo više uzbuđenja, a na koncu i kraj. Pereira je minutu prije kraja druge rundu pritisnuo Adesanyu uz žicu, no Nigerijac iz kontre pogađa dva desna ”overhanda” i šalje Brazilca na spavanje te ponovno postaje prvak srednje kategorije. Bila mu je ovo 8. pobjeda u borbi za titulu srednje kategorije u karijeri, a u toj kategoriji je samo Anderson Silva slavio u više njih – 11. Također, večeras se izjednačio s Brazilcem po broju knockouta – 13.

Priredba je održana u rasprodanom Kaseya Centru u Miamiju koji je čekao skoro 20 godina od posljednje UFC priredbe koja je bila održana u ovome gradu te je domaću publiku najviše zanimala sunaslovna borba između Gilberta Burnsa i domaćeg borca Jorgea Masvidala. Četiri minute prve runde su bile izuzetno pasivne, međutim u posljednjoj minuti Burns osvaja rundu uz uspješno rušenje koje je ponovio i na samom početku druge runde. Iako nije napravio naročitu štetu, Gilbert je dovoljno kontrolirao situaciju na parteru za vodstvo od 2-0 u rundama, a posao je završio u trećoj rundi u kojoj je zaista izdominirao s više od 20 značajnih udaraca u glavu i jednim rušenjem. Brazilac je slavio jednoglasnom odlukom sudaca (30:27, 30:27, 29:28), a Masvidal se porazom umirovio od MMA karijere duge 20 godina.

Što se preostalih borbi s glavnog programa tiče, Christian Rodriguez je jednoglasnom odlukom sudaca (3 puta 29:28) svladao najmlađeg borca u povijesti organizacije – Raula Rosasa Jr.-a u bantam kategoriji u borbi u kojoj je Meksikanac lagano osvojio prvu rundu te se ugasio u preostale dvije, dok je u istoj kategoriji fantastičnom udaračkom serijom u prvoj rundi Rob Font tehničkim nokautom svladao Adriana Yaneza i tako mu prekinuo niz od 5 pobjeda u UFC-u. Prekid smo vidjeli i u borbi velter kategorije u kojoj je Kevin Holland nokautom u trećoj rundi svladao Argentinca Santiaga Ponzinibbija čime je prekinuo niz od dva poraza, a pobjedu je proslavio pokraj bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa.


Komentari

Povezano