Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Adeyemi povukao Borussiju do tri boda u golijadi

Nakon što su se prošle sezone ova dva protivnika sastajali po prvi puta u povijesti, te oba puta odigrali utakmice s neodlučenim ishodom, dortmundska Borussia i Heidenheim večeras su nam na otvaranju 3. kola Bundeslige pružili oku veoma ugodnu utakmicu za gledanje iz koje su tri boda izvukli domaći nogometaši.

Borussia je od samog početka uspostavila terensku dominaciju, a već standardno pun Signal Iduna Park eruptirao je nakon 12 minuta igre i pogotka Donyella Malena. Svega pet minuta kasnije asistent za prvi postaje strijelac za drugi pogodak. Nakon lijepo odigrane akcije Julian Brandt pronašao je u šesnaestercu Karima Adeyemija koji donosi 2:0 za Borussiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marvin Pieringer pogotkom glavom u 39. minuti vratio je nadu gostima, ali samo dvije minute kasnije večeras sjajni Adeyemi udarcem s nekih 12-13 metara vraća domaćinima dva gola prednosti te s rezultatom 3:1 otišlo na veliki odmor.

U nastavku kao da su domaćini odlučili malo maknuti nogu s gasa, a Heidenheim je stvorio nekoliko solidnih situacija pred suparničkim vratima, da bi u 76. minuti smanjili na 3:2 pogotkom Maximiliana Breuniga iz kaznenog udarca. Gosti kao da su se potom potpuno ispuhali te su u jeku jalovih pokušaja da dođu do boda primili pogodak za konačnih 4:2.

Na početku sudačke nadoknade vremena Sirlond Conteh igrao je rukom u vlastitom kaznenom prostoru, a Emre Can je bio siguran s bijele točke za svoj jubilarni 40. pogodak u profesionalnoj karijeri i drugu ovosezonsku ligašku pobjedu Borussije, odnosno prvi poraz Heidenheima.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano