Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

AEK stigao do 13. naslova prvaka

Nogometaši atenskog AEK-a pobjedom 4:0 nad Volosom došli su do svojeg 13. naslova prvaka Grčke nogometne lige, prvog nakon pet sezona.

Puna APOP Arena u slavljeničkom je raspoloženju dočekala svoje miljenike, a korak bliže cilju nogometaši AEK-a bili su u 16. minuti kada je Steven Zuber matirao Panagiotisa Avgerinosa za 1:0. Već 15 minuta potom vodstvo je poduplao Mijat Gaćinović, te se s 2:0 otišlo na odmor, da bi u nastavku Oberlin Pineda u 59. i Damian Szymański u 85. minuti poentirali za konačnih 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domagoj Vida odigrao je cijeli susret i postao drugi Hrvat u dresu AEK-a s naslovom prvaka Grčke, nakon reprezentativnog mu kolege Marka Livaje. AEK će također imati priliku prvi puta nakon 45 godina stići i do dvostruke krune, budući da 24. svibnja igraju finale Kupa protiv PAOK-a, kojeg su svladali u finalu te daleke sezone 1977/78 kada ih je s klupe vodio Zlatko Čajkovski.

U preostalim susretima Panathinaikos i Aris remizirali su 1:1, dok je Olympiacos slavio kod PAOK-a sa 1:0. Drugoplasirani Panathinaikos ide u kvalifikacije za Ligu prvaka, treći je Olympiacos, četvrti Aris i peti PAOK, dok su iz lige ispali Ionikos i Levadiakos, čiji gol brani hrvatski vratar Matej Marković.

Komentari

Povezano