Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

AEK stigao do dvostruke krune po prvi puta nakon 45 godina

Fantastična sezona za Dikéfalos Aetós (Dvoglave orlove), nakon osvajanja prvenstva po prvi puta od 2018., večeras su osvojili i kup, po prvi puta od 2016. godine. To im je ujedno i prva dvostruka kruna još od sezone 1977./1978.

U dvoboju odigranom u Volosu, nakon što se posljednjih mjeseci spominjala mogućnost odigravanja finala na Cipru, pa čak i u Albaniji (?!), AEK je slavio u derbiju Dvoglavih orlova protiv PAOK-a iz Soluna. Zanimljivo, oba tima imaju iste korijene, grčkih prognanika iz Konstantinopola nakon Grčko-turskog rata, a ovo je bilo njihovo 4. međusobno finale u posljednjih 6 izdanja kup natjecanja i prva pobjeda AEK-a nakon što je PAOK slavio u prethodna 3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju odigranom bez gledatelja, jer organizatori nisu mogli jamčiti sigurnost igrača i navijača, AEK je imao loptu manje u nogama, imao igrača manje već od 6. minute igre, no bez obzira na to poveo u 27. minuti preko Kamerunca Moukoudija, a nakon toga i u 2. minuti sudačke nadoknade prije kraja susreta, sjajnim pogotkom Paola Fernandesa.

Komentari

Povezano