Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Afera VARleaks ne staje: Procurila i snimka Nejašmićeve ruke

Nove snimke iz VAR sobe postale su dostupne javnosti. Točnije, dostupan je isječak komunikacije VAR sobe i glavnog suca Igora Pajača objavljen je na društvenim mrežama. Radi se o situaciji u kojoj je igrač Osijeka Darko Nejašmić u utakmici protiv Hajduka dvaput dotaknuo loptu rukom, a nakon toga je Osijek zabio gol, koji je poslije poništen. Utakmica je završila 1:1, a spomenuta situacija dogodila se pri rezultatu 0:0.

“VAR soba ovdje, pregledavamo snimku. Dva puta je igrao rukom, zovem te na ovaj OFR”, kažu iz VAR sobe, na što glavni sudac pita je li igranje rukom kažnjivo. Iz VAR sobe dolazi pozitivan odgovor, no poziva ga da dođe pogledati snimku. “Znači s jednom je rukom gurnuo pa s drugom, gledaj, op, op, op, ruka je. Točno tu di jesi”, govorilo se u VAR sobi prije poništenog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIDEO KOMUNIKACIJE POGLEDAJTE OVDJE

Komisija nogometnih sudaca se na temelju tog incidenta izjasnila na sljedeći način: “Taj incident nije prekršaj kažnjive igre rukom. Uz razmatranja PNI da je ruka u analiziranom incidentu jasno potporna, da lopta prema ruci dolazi neočekivano upućena od suparnika s minimalne distance, da igrač nije mogao izbjeći kontakt s loptom, te da je igrač Osijeka ostvario kontakt s loptom u potpuno prirodnoj kretnji ustajanja s podloge.”

Komentari

Povezano