Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ahmethodžićev prvijenac u utakmici s dva autogola, Bournemouth siguran

Dvije utakmice u popodnevnom terminu na Boxing day engleskog Premiershipa pružile su nam dva potpuno suprotna scenarija.

Važnu pobjedu što se tiče borbe za ostanak izborili su nogometaši Luton Towna na gostovanju kod Sheffield Uniteda. Gosti su poveli u 17. minuti, tako što je Alfie Doughty sjajno prošao po desnoj strani i sa linije peterca pogodio mrežu kroz noge Wesleya Foderinghama. Bio je to njegov deseti gol u seniorskoj karijeri te prvi u najjačem rangu engleskog nogometa. United je krenuo po izjednačenje, pojačavši napadačku igru, koja se isplatila u drugom poluvremenu, točnije u 61. minuti, kada Oliver McBurnie pogađa za 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do preokreta domaćini stižu osam minuta potom, kada se u jednoj gužvi u petercu Lutona najbolje snašao današnji kapetan Anel Ahmedhodžić i pogodio svoj prvijenac u premijerligaškom društvu, te svoj osmi ukupno pogodak za Sheffiled United. Tu pak priči nije bio kraj, pošto je u 77. minuti jedan centaršut Lutona u vlastitu mrežu glavom za 2:2 pospremio domaći branič Jack Robinson.

Novi preokret i novi autogol vidjeli smo svega pet minuta kasnije, nakon što se povratna lopta Carltona Morrisa odbila od noge Anisa Ben Slimanea neobranjivo u kut Foderinghamova gola za 3:2 Lutona, što je bio i konačni rezultat susreta.

U drugom susretu Bournemouth je sa sigurnih 3:0 svladao Fulham, a pogotke su postizali Justin Kluivert u 44. minuti, nakon sjajnog solo prodora i ostavljene lopte Alexa Scotta, Dominic Solanke iz kaznenog udarca u 62. minuti te Luis Sinisterra u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Komentari

Povezano