Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ajax dao otkaz sportskom direktoru nakon samo 128 dana mandata

Nakon samo nekoliko mjeseci u toj roli, nizozemski je velikan Ajax u čijim redovima igraju i trojica hrvatskih igrača, Josip Šutalo, Borna Sosa i Jakov Medić, uručio otkaz svom sportskom direktoru Svenu Mislintatu.

Podsjetimo, 51-godišnji je Nijemac nadimka “Dijamantno oko” bio šef skautske službe Borussije Dortmund, prepoznavši igrače poput Lewandowskog, Hummelsa, Kagawe, Dembeléa i Aubameyanga, da bi istu rolu obavljao i u Arsenalu od 2017. do 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poziciju sportskog direktora po prvi puta je obavljao u Stuttgartu od 2019. do 2022., a u Amsterdamu je boravio od travnja.

Nedavno je bio pod povećalom javnosti kad je porezna služba počela istraživati zakonitosti dovođenja Borne Sose iz kluba u kojem je radio prije Ajaxa, Stuttgarta, no Mislintat je bio na tankom ledu od početka sezone zbog loših rezultata kluba koji je katastrofalno krenuo u sezonu Eredivisie i nakon 4 utakmice ima tek 5 bodova, a sve je kulminiralo današnjom utakmicom protiv Feyenoorda u kojoj je Ajax na poluvremenu gubio 3:0, prije nego li su domaći huligani korištenjem pirotehničkih sredstava i nasilničkim ponašanjem natjerali suca na prekid utakmice.

Inače, Feyenoord inzistira da se utakmica registrira rezultatom 3:0 za njihovu momčad, s čim se Ajax dakako ne slaže, dok Nizozemski nogometni savez inzistira na nastavku utakmice unutar idućih 72 sata, no sve to Mislintata više ne treba brinuti jer on će svoje nogometne izazove morati potražiti negdje drugdje.

Komentari

Povezano