Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ajax je poražen od PSV-a i zakucan za dno ljestvice

Ajax već neko vrijeme trese nezapamćena kriza rezultata, a ona se nastavila i na gostovanju kod PSV-a u desetom kolu nizozemske Eredivisie. Unatoč tome što je amsterdamski velikan u prvom poluvremenu vodio u dva navrata i izgledao sasvim solidno, na kraju su poraženi s visokih 5:2 i trenutno su posljednja momčad lige.

Momčad iz Amsterdama je povela pogotkom Branca van den Boomena u desetoj minuti, Hirving Lozano je izjednačio u 21. minuti, a do predaha je Ajax ponovno poveo u 40. minuti kada je strijelac bio Brian Brobbey. Kod prvog gola PSV-a hrvatski stoper Josip Šutalo nije najbolje reagirao, ostavio je previše prostora meksičkom napadaču koji ga je izbacio iz ravnoteže i postigao pogodak u bliži kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je uslijedilo ono što najbolje opisuje Ajax u posljednjem periodu, raspad sistema.

U 49. minuti Luuk de Jong je postigao drugi izjednačujući pogodak za PSV, a četiri minute kasnije domaćini su potpuno preokrenuli rezultat nakon gola Ismaela Saibarija. Četvrti i peti pogodak postigao je Lozano i tako upisao hat-trick te gostujući sastav zakovao za samo dno tablice sa samo pet osvojenih bodova u osam odigranih kola.

Šutalo je odigrao čitav susret za Ajax, Jakov Medić je utakmicu odgledao s klupe za pričuvne igrače, dok Borna Sosa nije konkurirao za ovaj dvoboj.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano