Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ajax se spasio poraza u 97. minuti

U večernjem terminu nokaut faze UEFA Konferencijske lige smo uz utakmicu Betisa i Dinama imali prilike gledati još tri utakmice. Najzanimljivija je bila ona između Ajaxa te norveškog prvaka Bodo/Glimta koja je završila 2:2.

Ajax je bio veliki favorit pred ovaj susret, pogotovo kada uzmemo u obzir kako su ih zadnji rezultati podigli do 5. mjesta nizozemske lige. Bodo/Glimt pak nije natjecateljsku utakmicu igrao još od prosinca kada ih je u grupi ovog natjecanja svladao Club Brugge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajax je bio momčad koja je dominirala kroz čitavi susret u svakom pogledu, međutim premoć u posjedu, udarcima, kornerima se nije odrazila toliko na konačan rezultat. Gosti su poveli već u 16. minuti kada je nakon dobrog kontranapda Albert Gronbaek zabio uz pomoć noge lijevog beka Ajaxa Jorrela Hate.

U 63. minuti je obrana Ajaxa lošije reagirala, a nakon par nespretnih odbijanaca u kaznenom prostoru je lopta opet dospjela u noge Gronbaeku koji je zabio drugi gol na utakmici. Ajax je smanjio rezultat tek u sudačkoj nadoknadi kada je s bijele točke mrežu pogodio Branco van den Boomen.

Završnicu je Ajax igrao i s igračem više jer je prilikom prekršaja za jedanaesterac crveni karton dobio Odin Luras Bjortuft, a činilo se kako to domaćima neće pomoći u pokušaju da izvuku barem remi. Ipak, u 97. minuti susreta nakon jednog kornera je lopta došla do Stevena Berghuisa, a on šalje lob preko golmana gostiju pri čemu lopta prelazi crtu točno u trenutku kada ju u svoj gol gura stoper Brede Moe pri pokušaju spašavanja. Ajax će tako na uzvrat u Norvešku otići ipak s povoljnim rezultatom s obzirom na sve okolnosti. Josip Šutalo je odigrao svih 90 minuta, dok je Borna Sosa ušao u 46. minuti.

Igrala se još iste večeri i utakmica između Servettea i Ludogoretsa koja je završila 0:0, dok je Maccabi Haifa s 1:0 porazila Gent.

Komentari

Povezano