Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ajax teškom mukom stigao do pobjede; Šutalo zamijenjen na poluvremenu

Nakon povijesne blamaže i ispadanja iz Kupa od četvrtoligaša, Ajax je u negativnom raspoloženju otišao na zimsku stanku. Tri tjedna kasnije, u 17. kolu nizozemske Eredivisie, teškom su mukom uspjeli slaviti rezultatom 3:2 na gostovanju kod Go Ahead Eaglesa.

Momčad iz Amsterdama u tri navrata je stizala do vodstva, domaćini su se u dva navrata uspjeli vraćati, ali na kraju su ipak ostali bez bodova. Ajax je poveo u 27. minuti kada je strijelac bio Brian Brobbey, dok su GA Eaglesi izjednačili u 44. golom Victora Kaj Edvardsena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se činilo kako će se ne odmor otići s tim rezultatom, Benjamin Tahirović golom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela donio je gostima drugo vodstvo na utakmici. Domaćini su se drugi puta vratili u 58. minuti pogotkom Jorisa Kramera, a konačan rezultat postavio je Devyne Rensch na dodavanje dvostrukog asistenta danas, Stevena Berghuisa.

Josip Šutalo i Borna Sosa započeli su utakmicu za Ajax u prvom sastavu, ali trener John van’t Schip očito nije bio zadovoljan prikazanim od strane Šutala pošto ga je zamijenio već na poluvremenu. Umjesto njega u igru je ušao Jakov Medić, dok je Sosa na terenu proveo svih 90 minuta.

Ajax je tako nastavio izvrsnu formu u prvenstvu, a u posljednjih devet utakmica upisali su sedam pobjeda i dva remija. Posljednji put su poraženi još tamo krajem listopada kada su izgubili od PSV-a 5:2. Tako su sada, unatoč katastrofalnom startu sezone, peta momčad na ljestvici s 28 osvojenih bodova.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano