Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ajduković došao na korak do uspjeha karijere

Nakon “turneje” po Španjolskoj gdje je Duje Ajduković prošao kvalifikacije Barcelone te u Madridu došao još jednom na korak do uspjeha karijere, vrijeme je došlo za Masters u Rimu. Tamo je Ajduković igrao protiv Zsombora Pirosa, Mađara koji često igra s Hrvatima, a Ajdukovića je već dvaput pobijedio u Brestu (2021. i 2023.). Treći put ga Piros nije mogao zaustaviti. Splićanin ga je svladao s 2-1 u setovima.

Nakon što je prvi gem osvojio bez problema, Ajduković se u iduća dva mučio. Kod 1:1 je izvukao 15-40 te na kraju osvojio gem, ali je kod 2:2 poklonio četiri poena Mađaru koji dolazi do breaka prednosti. Mogao se Ajduković već u idućem gemu vratiti. Međutim, propušta nakon 0-30 doći do break prilike te se Piros odvaja na 4:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U idućim gemovima Splićanin je zaigrao bolje. Prvo je osvojio gem na svom početnom udarcu, a zatim je oduzeo servis Pirosu te je tako izjednačio na 4:4. Izvukao je Ajduković nakon breaka 0-30 te došao na korak do prvog seta. Došao je na Pirosevom servisu za ostanak u setu i do dvije vezane set lopte. Obe je Mađar spasio na sjajan način. Piros je na kraju osvojio gem te je izjednačio na 5:5. Ponovno je Ajduković na svom servisu izvukao 0-30 te je tako natjerao Mađara na još jedan servis za ostanak u setu. Uspio je zadržati svoj početni udarac te se otišlo u tiebreak. Tamo je dominantan bio Hrvat te je sa 7-2 osvojio “trinaestu igru”.

Nastavio je Splićanin i u drugoj dionici igre s dobrom igrom. Na prvom primanju servisa dolazi do dvije break lopte. Koristi drugu te dolazi do prednosti. Nije uspio ipak potvrditi oduzimanje servisa. Nakon dugog gema Piros dolazi do breaka te vraća set u egal. Splićanin je mogao ponovno do breaka par gemova kasnije, ali na break lopti loše vraća drugi servis te se Mađar spašava. Piros je to iskoristio za skupljanje dodatne snage te kod 4:3 nakon lošeg gema Ajdukovića dolazi do breaka. Na servisu za set koristi prvu set loptu te sa 6:3 odvodi meč u treći set.

U trećem međusobnom ogledu meč je otišao u odlučujući set. Držali su tenisači ovaj put gemove do 3:2. Tada Splićanin dolazi do 15-40 te koristi svoju prvu break priliku za 4:2. Izvukao je kod potvrde oduzimanja servisa 15-30 te je došao na korak do prolaska u završno kolo kvalifikacija. Došao je Ajduković do dvije vezane meč lopte na servisu Pirosa, ali nije ih realizirao. Imao je i treću i četvrtu, no i njih je neutralizirao Mađar. Na petoj ipak ništa nije mogao te je Splićanin forehand winnerom došao do pobjede 7:6(2) 3:6 6:2.

U finalnom kolu kvalifkacija Ajduković čeka pobjednika između Aleksandra Kovačevića i Francesca Passara. Splićanin će u sutrašnjem meču po prvi put pokušati ući u glavni ždrijeb jednog Mastersa.

Komentari

Povezano