Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ajduković doživio poraz protiv Nakashime

Prvo kolo ATP 250 turnira u Houstonu donijelo je okršaj Duje Ajdukovića protiv domaćeg predstavnika Brandona Nakashime. Duje je u Teksasu tražio svoju prvu ATP pobjedu izvan Umaga te prvu hrvatsku pobjedu nakon 2018. kada je Ivo Karlović stigao do polufinala. Do tog uspjeha nije došao budući da je Amerikanac meč odigrao bez greške svladavši Splićanina s 2-0 u setovima.

Meč je počeo s tri osvojena servis gema obojice tenisača da bi četvrti gem u meču donio probleme za hrvatskog tenisača. Dvije neforsirane greške forehandom omogućile su Nakashimi dvije break lopte. Amerikanac je svoju drugu realizirao te je iz Ajdukovića izvukao prve nervozne reakcije koje su utjecale na to da Hrvat izgubi set sa 6:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momentum iz prvog seta Nakashima je pokušao prenijeti u drugi, ali Duje je uspio težak prvi gem drugog seta okrenuti na svoju stranu. Ipak, svoj drugi servis gem nije uspio zadržati te je tako opet morao nadoknađivati break zaostatka. Ajduković se do kraja meča na svom servisu stabilizirao te je kod zaostatka 5:4 imao dvije break prilike za povratak u meč. Nije iskoristio nijednu od ponuđenih, a bolnija je bila druga u kojoj je Ajduković kratku Nakashiminu lopticu forehandom poslao u mrežu. Meč lopta koju je Amerikanac iskoristio donijela je sličnu Dujinu grešku koji je meč na koncu izgubio sa 6:1 6:4.

Ajduković će tako na prvu ATP pobjedu koja nije u Umagu morati još malo pričekati. Sada se okreće europskoj zemljanoj sezoni gdje se uz nekoliko otkazivanja može nadati nastupu u kvalifikacijama Mastersa u Monte Carlu.

Komentari

Povezano