Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ajduković i Ćorić u finalima Challengera

Danas se nastavio odličan tjedan za dva hrvatska tenisača na Challenger razini. Duje Ajduković je izborio plasman u finale Challengera u Francuskoj, dok je Borna Ćorić isto napravio u Belgiji.

Prvi je na teren izašao Ajduković (ATP – 141.) koji je u francuskom Quimperu igrao polufinale protiv domaćeg tenisača Harolda Mayota (ATP – 157.). Nakon gotovo dva sata igre, Duje je slavio sa 7:6 6:3 za plasman u četvrto Challenger finale u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi set je bio festival break lopti. Ajduković je realizirao dvije od 11, dok je Mayot imao učinak 2/7 pa je odluka o pobjedniku došla u tiebreaku. Tamo je Francuz poveo s komfornih 5:0, međutim hrvatski predstavnik osvaja sedam uzastopnih poena i osvaja prvi set.

U drugom setu je Duje spasio dvije break lopte, po jednu kod 1:1 i 2:2 te je na kraju u jedinom gemu u kojem iznudio priliku za break i oduzeo servis protivniku za veliku pobjedu. Plasmanom u finale je Ajduković napredovao čak 16 mjesta te je trenutno 125. tenisač svijeta, a u slučaju treće Challenger titule za koju igra protiv Pierrea Huguesa Herberta (ATP – 252.), skočio bi sve do 109. mjesta.

Otprilike odmah nakon što je završio taj dvoboj, započeo je onaj između Borne Ćorića (ATP – 40.) i Damira Džumhura (ATP – 158.) u Ottignies-Louvain-la-Neuveu. Tamo je, nakon dva sata i sedam minuta igre, Ćorić slavio sa 7:5 7:6 za svoje jubilarno 10. finale Challengera u karijeri.

U oba seta je bosanskohercegovački tenisač imao break lopte kod 5:5, ali ih nije uspio realizirati. U prvom setu je to došlo na naplatu već u idućem gemu u kojem je prokockao prednost od 40-0 na svom servisu te je Borna s pet uzastopno osvojenih poena došao do prvog seta, dok je u drugom Džumhur kapitulirao tek nakon ”trinaeste igre” koju je Borna dobio sa 7:5.

Borna je plasmanom u finale skočio na 37. mjesto ATP ljestvice, a za titulu će igrati protiv Švicarca Leandra Riedija (ATP – 250.) kojeg je prošle godine u okviru Hopman Cupa svladao sa 6:1 6:4.

Komentari

Povezano