Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ajduković i Pavić donijeli Hrvatskoj pobjedu za kraj nastupa na Davis Cupu

Hrvatska Davis Cup reprezentacija je posljednjeg dana natjecanja na Gripama došla do prve pobjede. Iako meč protiv Nizozemske nije imao nikakav rezultatski značaj jer su Nizozemci već izborili plasman na završnicu, dok su naši tenisači ispali, Hrvatska je ipak ubilježila pobjedu od 2-1 za treće mjesto ljestvice.

Prvi su na teren izašli Duje Ajduković, kojem je to bio debi za hrvatsku tenisku reprezentaciju, te Botic Van De Zandschulp. Nakon gotovo dva sata tenisa, Nizozemac je slavio sa 6:3 3:6 7:5. 68. tenisač svijeta je ključan break napravio pri rezultatu od 6:5 kada je i iskoristio svoju prvu meč loptu u susretu u kojem se nije primijetilo da je Ajduković van TOP 200 tenisača svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga su na teren izašli prvi reketi reprezentacija – Borna Gojo i Tallon Griekspoor. Ponovno smo gledali meč u tri seta, a nakon dva i pol sata igre, Gojo je ostavio Hrvatsku u dvoboju pobijedivši sa 4:6 7:6 6:4.

Nakon što je dobio prvi set sa 6:4, Griekspoor je imao tri vezane break lopte kod 5:5 u drugom stoga su se one mogle protumačiti i kao meč lopte. Odličnim servisima se Gojo uspio spasiti te na koncu odvesti drugi set u tiebreak kojeg je dobio sa 7-2 za odlazak u treći set.

U trećem setu je ključan break napravio kod 3:3 kada je po drugi put došao do prednosti od jednog oduzetog servisa te je na kraju iskoristio treću meč loptu za izjednačenje na 1-1.

Vedran Martić je odlučio Ajdukoviću dati priliku i u parovima s Matom Pavićem, a to mu se isplatilo jer su njih dvojica, poprilično neočekivano svladali četvrtog tenisača s ATP ljestvice parova, Wesleya Koolhofa i Matwea Middelkoopa sa 3:6 6:4 10:8.

U odlučujućem super-tiebreaku su Nizozemci poveli s 3:2, ali onda Hrvatska dolazi do ključnog niza od tri uzastopna poena i jednog ”mini-breaka” prednosti kojeg su uspješno sačuvali do kraja za vrijednu pobjedu.

U konačnici na završnicu u Malagu idu Nizozemska i Finska, dok je Hrvatska završila treća, a SAD posljednji.

Komentari

Povezano