Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ajduković izborio polufinale Challengera za novi najbolji plasman karijere, Serdarušić ispao

Novi dobar dan za hrvatski tenis. Duje Ajduković i Matej Dodig stigli su do polufinala dok je Nino Serdarušić ipak bio neuspješan u četvrtfinalu.

Ajduković je na Challengeru u indijskom Puneu svladao Rusa Alexeya Zakharova s 2:0 u setovima. Prvi set je osvojio sa 6:4 dok je u drugom Zakharova ostavio na tri gema. Duje je u meču jednom izgubio servis dok je Rus svoj gubio tri puta. Splićanin je tim trijumfom napredovao do 121. mjesta ATP ljestvice što je njegov najbolji plasman u karijeri, a eventualnim naslovom i večerašnjim porazom Thiaga Monteira u Rio De Janeiru bi po prvi put ušao u društvo 100 najboljih tenisača svijeta. Sutra ga u polufinalu čeka treći nositelj, Andrew Walton kojemu je u četvrtfinalu bez borbe predao Indijac Mukund Sasikumar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matej Dodig je do polufinala ITF turnira u velebnom Monastiru došao na teži način od svog sunarodnjaka. Mladi Osječanin je Joela Josefa Schwarzlera svladao s 2:1 u setovima. Dodig je osvojio prvi set sa 6:3 da bi mu Austrijanac u drugom setu uzvratio identičnim rezultatom. 18-godišnji Hrvat je treći set, u kojem je na početku morao spašavati dvije vezane break lopte, osvojio sa 6:3 te se tako plasirao u još jedno, drugo uzastopno, polufinale Monastira. Tamo ga čeka peti nositelj, Švicarac Mika Brunold.

Nino Serdarušić nije opravdao ulogu favorita protiv Tima Handela te je poražen u četvrtfinalu ITF turnira u Antalyji. Nino je prvi set osvojio sa 6:4, ali je Nijemac identičnim rezultatom osvojio drugi set, a potom i treći set te je tako porazio hrvatskog predstavnika.

Komentari

Povezano