Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ajduković kompletirao sjajan dan Hrvata u Banja Luci

Nakon što su u ranijem dijelu programa na Challengeru u Banja Luci pobjede upisali Nino Serdarušić i Dino Prižmić, za trostruko hrvatsko slavlje na istoku Bosne i Hercegovine se pobrinuo Duje Ajduković. Splićanin je svega tri dana nakon najvećeg uspjeha u karijeri i osvajanja prvog Challengera, u prvom kolu novog Challengera svladao Španjolca Nikolasa Sancheza Izquierda sa 6:4 7:5.

Ajduković i Sanchez Izquierdo su se prethodno sastali prije samo dvadesetak dana kada je hrvatski tenisač također slavio s 2-0 u setovima u drugom kolu Challengera u finskom Tampereu. Španjolac je u dva navrata u prvom setu imao prednost breaka (1:0, 4:3), ali oba puta je hrvatski tenisač uzvraćao na isti način već u sljedećem gemu. Nakon toga je Duje uspio spasiti jednu break loptu kod 4:4, dok je u sljedećem gemu po treći put u prvom setu oduzeo servis Španjolcu za osvajanje seta sa 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set nije obilovao break prilikama, a još su jednom njih dvojica izmijenili po jedan break na početku seta nakon čega nismo vidjeli oduzimanje servisa sve do Ajdukovićevog vodstva od 6:5 i Sanchezovog servisa kada splitski tenisač dolazi do prve meč lopte koju odmah iskorištava za konačnih 6:4 7:5 i plasman u drugo kolo Challengera u Banja Luci.

Ovom pobjedom je skočio na 207. mjesto na ATP “live” ljestvici, a sada ga u drugom kolu očekuje ogled protiv osmog nositelja i domaćeg tenisača – Damira Džumhura.

Komentari

Povezano