Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ajduković plasmanom u četvrtfinale Challengera ostvario najbolji ranking karijere

Nakon vrlo dobre igre na Davis Cupu u Splitu, hrvatski tenisač Duje Ajduković je danas izborio plasman u četvrtfinale Challengera u rumunjskom Sibiuu. Nakon nešto više od dva sata i 10 minuta igre svladao je Talijana Giovannija Fonia s 4:6 6:3 6:2.

Fonio je na samom otvaranju meča poveo s 3:0 oduzevši Ajdukoviću jedan servis kojeg je Duje vratio kod zaostatka od 4:2. Nažalost, hrvatski tenisač je izgubio dva uzastopna servis gema pa je u konačnici prvi set izgubio sa 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu se nastavio niz od ukupno sedam uzastopnih gemova u kojima tenisač na servisu nije osvojio vlastiti servis gem, a tim raspletom je Ajduković došao u vodstvo od 2:1 s jednim breakom prednosti. Kod 2:1 je Fonio imao ukupno tri break lopte za izjednačenje, no Duje ih je uspješno spasio, a nakon toga više nije imao nikakvih problema na svom servisu. Do kraja seta nije izgubio niti jedan poen kod serviranja, dok je još jednom napravio break za konačnih 6:3.

Treći set je bio izjednačen do 2:2, no onda Ajduković osvaja četiri gema u nizu te iskoristivši drugu meč loptu osvaja set sa 6:2 za plasman u četvrtfinale turnira.

Ovom pobjedom je Ajduković skočio na 195. mjesto ATP ljestvice što je njegov novi najbolji plasman u karijeri, a u četvrtfinalu ga očekuje pobjednik dvoboja između dvojice Talijana Edoarda Lavagne i Flavia Cobollija koji je prije samo dva mjeseca svladao Marina Čilića na ATP turniru u Umagu.

Komentari

Povezano