Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ajduković ponovno zaustavljen na korak do uspjeha karijere

Duje Ajduković igrao je ove godine četiri puta igrao kvalifikacije Masters turnira. U Indian Wellsu i Miamiju zaustavljen je na prvoj prepreci dok je u Madridu i Rimu prošao prvo kolo da bi zatim bio zasutavljen na korak do plasmana u glavni ždrijeb. U Rimu ga je zaustavio domaći igrač Francesco Passaro s 2-1 u setovima.

Ajduković je krenuo dobro u meč. Oduzeo je Talijanu servis, ali u idućem gemu gubi svoj te je set opet bio u egalu. Do tiebreaka se igralo bez breakova. Splićanin je imao priliku doći do break lopte kod 3:3, ali Passaro u tom trenutku pronalazi dobre servise i forehande te osvaja gem. U “trinaestoj igri” Ajduković se našao u ranom zaostatku od 5-1. Vraća se na 6-5, ali tada Talijan koristi svoju treću set loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu tenisači su na svom početnom udarcu osvajali gemove bez prevelikih problema. Jedina šansa za break bila je kod 5:4 za Ajdukovića kada ne koristi tri vezane set lopte. Kao i u prvom setu, o pobjedniku se odlučivalo kroz tiebreak. Ovaj put je bolji bio Splićanin koji je i kod zaostatka 5-6 spasio meč loptu. Od tog trenutka osvojio je tri poena u nizu za osvajanje seta sa 8-6.

Treći set ponudio je nervoznog Ajdukovića. Splićanin je puno griješio te se brzo našao u zaostatku od 0:5. Uspio je tada osvojiti servis za ostanak u meču, a zatim je Talijanu na prvom servisu za meč napravio break. Kod 2:5 osvaja svoj servis te tjera Passara na još jedan servis za meč. Imao je Splićanin 0-30, ali tada šalje jedan drugi servis u aut, a na 15-30 Passaro izvlači nemoguće. Zatim je kod 30-30 Ajduković pogodio odličan return kojim je došao do break prilike.

Griješi tada Talijan te vraća Splićanina u meč. Trebao je Ajduković još jednom osvojiti svoj servis gem ne bi li u potpunosti vratio dvoboj u egal. Uspio je u tom naumu te je izjednačio na 5:5. Uspio je uz pomoć tri greške Ajdukovića te jednim forehand winnerom doći do 6:5 čime tjera Hrvata na još jedan servis za ostanak u meču. Uspijeva izvući 15-30 te odvodi meč u još jedan tiebreak.

Tamo Splićanin dolazi do minibreaka kojeg odma gubi te Passaro dolazi na 2-2. U tom trenutku kreće kiša te se meč prekida. Pauza od pola sata bolje je legla Talijanu koji osvaja dva poena u nizu za 4-2. Ajduković smanjuje na 4-3, ali gubi oba poena na returnu te Passaro dolazi do tri meč lopte. Koristi prvu i izbacuje Splićanina s turnira rezultatom 7:6(5), (6)6:7, 7:6(3).

Još jednom je Ajduković ostao na korak od glavnog turnira Mastersa. Ovaj put je bio najbliži uspjehu karijere s obzirom na to da je meč odveo u treći set. Splićanina idući tjedan očekuju Challenger 175 kategorije u Bordeaxu. Dosad je svaki turnir takve kategorije nakon poraza u Masters kvalifikacijama otkazivao netom prije turnira te se sa sigurnošću još ne zna hoće li Splićanin igrati turnir u Francuskoj ili će mu fokus biti na pripremi za kvalifikacije Roland Garrosa.

Komentari

Povezano