Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ajduković poražen u drami drugog kola Split Opena nakon pet spašenih meč lopti

Nakon što je Matej Dodig u prvom meču dana na Centralnom terenu izborio četvrtfinale Split Opena, na teren je izašao domaći dečko Duje Ajduković. On je preko puta mreže imao nekadašnjeg TOP 50 igrača s ATP ljestvice Benjamina Bonzija koji ga je porazio sa 6:3 4:6 7:6 poslije dva sata i 46 minuta tenisa.

Meč je započeo s tri breaka u uvodna četiri gema s tim da je u prvom gemu meča Ajduković propustio break loptu te je Francuz osvojio taj gem. Kod 4:2 je hrvatski tenisač imao novu priliku za oduzimanje servisa protivnika, ali ju ne koristi i Bonzi u konačnici osvaja prvi set sa 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duje je izvrsno otvorio drugi set pa je poveo s 3:0 uz 0-30 na servis Bonzija. Ipak, Francuz od tog trenutka osvaja 12 od sljedećih 15 poena i izjednačava na 3:3. Nakon toga je Ajduković lagano došao do servis gema i onda oduzeo servis protivniku za 5:3. Nije Duje uspio odservirati za 1-1, međutim i Bonzi gubi svoj servis gem nakon niza izjednačenja pa Hrvat dolazi do drugog seta sa 6:4.

Kao i u drugom setu, Ajduković je ekspresno poveo s 3:0, no nakon vodstva od 4:1 gubi četiri gema zaredom i nalazi se pred ispadanjem s turnira. Imao je Bonzi meč loptu na servisu, ali Ajduković s tri poena u nizu dolazi do breaka i izjednačenja od 5:5.

Nažalost, u sljedećem gemu pri rezultatu od 30-30, tijekom izmjene je Duji loptica nezgodno odskočila pa je Bonzi došao do break lopte koju i koristi za 6:5. Ajduković je tada zbog lomljenja reketa dobio kazneni poen što je omogućilo Bonziju lakši dolazak do tri vezane meč lopte. Nije se Duje predao te spašava sve tri meč lopte i nizom od pet poena dolazi do breaka i odvodi meč u tiebreak trećeg seta.

U tiebreaku je Bonzi poveo s 5:2, došao do dvije meč lopte kod 6:4, ali Ajduković uspješno spašava prvu na servis Francuza. Nažalost, pokušaj servis voleja kod 6:5 za Bonzija nije uspio pa Duje po četvrti uzastopni put biva zaustavljen u drugom kolu splitskog Challengera.

Nakon današnjeg poraza, Duje će ubilježiti pad od pet mjesta na ATP ljestvici te je trenutno 122. na svijetu.

Komentari

Povezano