Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ajduković prošao u polufinale Rafa Nadal Opena

Duje Ajduković ušao je u polufinale Rafa Nadal Open Challengera koji se ovog tjedna održava u španjolskoj Mallorci. Nakon što je drugom kolu svladao povratnika Marina Čilića, sada je u dva seta bio bolji od Švicarca Marc-Andree Hüslera. Konačan rezultat bio je 6:3, 7:6 (2).

Duje je odlično ušao u prvi set i brzi pobjegao na prednost od 5:1. Ajduković je zakomplicirao stvari i izgubio jedan break prednosti. No, tada je još jednom oduzeo servis Švicarcu i sa 6:3 došao na set od polufinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavila se bolja igra hrvatskog predstavnika i u drugom setu te nije trebalo dugo da dođe do 3:0. Kao i u prvom setu, nije stvari mirno priveo kraju, već je dopustio Hüsleru da set odvede u tie-break. U odlučujućoj igri Ajduković je još jednom pokazao da je bolji tenisač i sa 7:2 potvrdio pobjedu.

U polufinalu ga čeka susret protiv 264. tenisača svijeta Khumoyuna Sultanova. Ajduković je ostao jedini nositelj u turniru te mu se nudi lijepa prilika za treći Challenger naslov u karijeri. S tim bodovima bi došao na prag ulaska među sto najboljih tenisača svijeta.

Spomenimo još da je Dino Prižmić poražen u četvrtfinalu Challengera u Portu. Bolji od njega je nakon tri seta bio Španjolac Carlos Taberner.

Komentari

Povezano