Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Duje Ajduković poražen u finalu Challengera

Hrvatski tenisač Duje Ajduković nije uspio doći do titule na Challengeru u Bragi. Iako je osvojio prvi set sa 6:4, bolji u preostala dva je sa 6:1 6:1 bio Španjolac Oriol Roca Batalla.

Duje je meč otvorio na najbolji mogući način pa je s dva oduzeta servisa protivniku, imao vodstvo od 3:0. Iako je Roca Batalla nadoknadio jedan break zaostatka, Ajduković je uspješno priveo prvi set kraju osvojivši ga sa 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja meča Ajduković je igrao neprepoznatljivo. Gomila neprisiljenih pogrešaka rezultirala je uvjerljivim porazom i sa samo dva osvojena gema tijekom drugog i trećeg seta. Duje je meč okončao i s devet dvostrukih pogrešaka, a posebno je upadljiva bila ona kod zaostatka od 3:1 u trećem setu kada se na break lopti odlučio na dva ”underarm” servisa koja su završila u mreži.

Španjolac je tako osvojio turnir u koji je ušao kroz kvalifikacije, a Duje ostaje na jednoj Challenger tituli koju je osvojio u Njemačkoj ove sezone.

Usprkos današnjem porazu, Ajduković će od ponedjeljka zauzimati 178. mjesto što je njegov novi najbolji plasman u karijeri i napredak od 21 mjesta u odnosu na početak tjedna.

Komentari

Povezano